Υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αττικής ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά

Ένας καλός φίλος, ένας γνήσιος Αρκάς, είναι ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με αφετηρία τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και με κατάληξη την Περιφέρεια Αττικής, διαγράφει μια αυτοδιοικητική πορεία σχεδόν 30 ετών, άκρως ανθρωποκεντρική και ως εκ τούτου ενδιαφέρουσα.


Γεννημένος στο Καρδαρίτσι Γορτυνίας, με σύζυγο από το Περδικονέρι (Γορτυνίας) είναι ίσως ο πιο αγαπητός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης στην αρκαδική παροικία της Αττικής, τόσο για την πλούσια επαγγελματική και κοινωνική του προσφορά, όσο και για τον δημιουργικό και προσηνή χαρακτήρα του. Δεν αρέσκεται στους λαϊκισμούς, είναι ευγενικός και φιλικός με όλους τους συνανθρώπους του, υπηρετεί τις ανάγκες τους από όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται, είναι ρεαλιστής και όχι λαϊκιστής.


Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών του ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Χαρδαλιά.
Οι δήμοι που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής είναι: (Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου).

  • Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Καρδαρίτσι της Αρκαδίας και στα μέσα της δεκαετίας του ’60 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αγία Παρασκευή. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ιπταμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Σχολής Κινηματογραφίας με την πρώτη του ταινία να αποσπά το 1984 το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας Μικρών Ταινιών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος στα Σωματεία Κλωστοϋφαντουργίας και Συνοδών Φροντιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α.), ενώ εκλέχτηκε μέλος της Διοίκησης της Ο.Α. μέσα από καθολική ψηφοφορία 10.000 υπαλλήλων.

Ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού (1998–2000) υπήρξε ο ιδρυτής του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής και πρώτος Πρόεδρός του. Διετέλεσε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής (2000-2002), διαδεχόμενος τον αείμνηστο Σταύρο Κώτση. Το 2006 εκλέχτηκε εκ νέου Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ενώ το 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και συνεργάστηκε με την πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής συμφωνίας με στόχο πολίτες και επαγγελματίες να εξυπηρετούνται με διαφάνεια και ισονομία, αποτελεσματικά και αδιαμεσολάβητα.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2023, συνέβαλε καθοριστικά στην μεγαλύτερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον τομέα των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας χωρίς το «βραχνά» του γκισέ, της πολύμηνης αναμονής, του γρηγορόσημου και κάθε είδους διαμεσολάβησης με την υποβολή ρηξικέλευθων προτάσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

Το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης και η ηλεκτρονική αντικατάσταση και ανανέωση του, καθώς και η αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχήματος και η ηλεκτρονική μεταβίβασή του, συγκαταλέγονται μεταξύ των προτάσεων που ενσωματώθηκαν στο θεσμικό οπλοστάσιο της χώρας και εφαρμόζονται για το σύνολο των Περιφερειών. Επιπλέον, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το Τμήμα εξυπηρέτησης ψηφιακών αιτημάτων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο διασυνδέθηκε με όλα τα ΚΕΠ που λειτουργούν και στους 66 Δήμους της Αττικής, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους εξυπηρέτησης των πολιτών.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α) και της Ένωσης Δημάρχων Αττικής. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας της Αυτοδιοίκησης Π.Ε.Τ.Α., ενώ συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), η οποία επεξεργάζεται και γνωμοδοτεί επί των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

(Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1414, από την έντυπη έκδοση του Π.Μ.)

Σχετικές δημοσιεύσεις