Στις 11 Μαρτίου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί από την Ε.Μ.Ε. ο Πανελλήνιος διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» που απευθύνεται στους μαθητές των:
Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και
Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Γυμνασίου
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί όπως και το 2022, ηλεκτρονικά.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές στην ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:
• Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
• Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.
Ο διαγωνισμός αυτός δεν θα ελέγχει άμεσα ή έμμεσα τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις, αλλά την ικανότητα του διαγωνιζόμενου να σκέφτεται με τα εφόδια που τα Μαθηματικά προσδίδουν στη σκέψη. Ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα, όσον αφορά στη βελτίωση της στάσης των μαθητών στα μαθηματικά, λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για το λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δεν θα καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά θα είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο.
Τα θέματα θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας με τα περισσότερο σύνθετα να βρίσκονται στο τέλος, με στόχο τη μη απογοήτευση των μαθητών που θεωρούν ότι υστερούν σε επίδοση στα Μαθηματικά, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και η πρόκληση για μαθητές με υψηλούς στόχους στα Μαθηματικά. Επιλέγονται από την επιτροπή διαγωνισμών και Ολυμπιάδων της ΕΜΕ, η οποία έχει πολυετή πείρα σε θεματοδότηση μαθηματικών διαγωνισμών και θα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Το Παράρτημα Αρκαδίας της Ε.Μ.Ε. σε ειδική τελετή θα βραβεύσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στο εξεταστικό της κέντρο. Επιπλέον, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της ΕΜΕ Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α., κ. Ιωάννη Π. Εμμανουήλ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του/της μαθητή/τριας στο εξεταστικό κέντρο της Ε.Μ.Ε. Αρκαδίας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
• Συμπληρώνετε τη γονική συναίνεση που θα βρείτε επισυναπτόμενη σε αυτό το email.
• Καταθέτετε το ποσό των 10 ευρώ για τη συνδρομή στο περιοδικό Πυθαγόρας στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR0901100800000008000884984
Όνομα Δικαιούχου: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Αιτιολογία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ-ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
• Αποστέλλετε με email τη συμπληρωμένη γονική συναίνεση και το αποδεικτικό κατάθεσης της συνδρομής στο mail του διαγωνισμού: pythagorasarkadias2023@gmail.com μέχρι τη Παρασκευή 24/02/2023.
Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί.
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
• Μετά την εγγραφή σας θα λαμβάνετε ενημέρωση για κάθε διαδικασία που αφορά τον διαγωνισμό, αναλυτικές πληροφορίες και υποστηρικτικό υλικό.
• Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Αρκαδίας της Ε.Μ.Ε. : https://hmsarkadias.wordpress.com και στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού : http://www.hms.gr/pythagoras.
• Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μας την γνωστοποιήσετε στο pythagorasarkadias2023@gmail.com.
Οι συντονιστές του διαγωνισμού
Καλλιόπη Κωστοπούλου
Ιωάννης Καρκαζής
Παναγιώτης Παυλόπουλος
Ευάγγελος Αντωνόπουλος

Σχετικές δημοσιεύσεις