Η Αρκαδία θρηνεί τον χαμό του παλικαριού

[Για τον Μάριο – Μιχαήλ
«…Κι αν έπεσεν
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος·
Αφ’ υψηλά όμως έπεσε
κι απέθανεν ελεύθερος.―»

Την ώρα του καθήκοντος, στην ακμή της νιότης του – για την πατρίδα.
Εγώ όμως θρηνώ για το εκλεκτό γειτονάκι μου.]

Με απόσπασμα από την πατριωτική ωδή του Ανδρέα Κάλβου «Εις Σάμον», ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αποχαιρετά τον Αρκάδα (Δολιανά – Πικέρνι – Περδικονέρι) Υποσμηναγό, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που συμμετείχε στη μοιραία πτήση του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας και κατέπεσε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου, παίρνοντας μαζί του και τον κυβερνήτη, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα τήρησε σύσσωμο το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας χθες, στην έναρξη της συνεδρίασής του.
Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, και όλο το σώμα εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, ο οποίος είχε και ρίζες από τη Γορτυνία και συγκεκριμένα από το Περδικονέρι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.»

Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας είχε φοιτήσει στο Γ’ Λύκειο της Τρίπολης, ήταν όνειρό του από τότε που ήταν παιδί να γίνει ίκαρος, και από χθες ήδη ανήκει στη Χορεία των Αρκάδων ιπταμένων Αθανάτων ―17 πλέον τον αριθμό― που έπεσαν «εν ώρα καθήκοντος»!


Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικ. Παναγιωτόπουλου, κηρύσσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από χθες έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Ολόκληρη η Αρκαδία πενθεί τον χαμό του παλικαριού!

Σχετικές δημοσιεύσεις