Η Σπάρτη επιμένει στο αίτημα να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την περιοχή που ανέδειξε 41 Ολυμπιονίκες

Θεσμική αντιπροσωπεία της Λακωνίας, βρέθηκε στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το θέμα που έχει να κάνει με τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας εν’ όψει των Αγώνων του Παρισίου.

Η διαδρομή της Φλόγας δεν περιλαμβάνει τη Σπάρτη και για τον λόγο αυτό, υπάρχει δυσαρέσκεια και αντίδραση από πλευράς Λακωνίας.

Η αντιπροσωπεία της Λακωνίας, είχε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, όπου και συζητήθηκε το ζήτημα.

Η συνάντηση, αποτέλεσε συνέχεια του υπομνήματος που έθεσε στον πρόεδρο της ΕΟΕ, το Επιμελητήριο της Λακωνίας, πριν από ένα περίπου μήνα.

Αίτημα του Επιμελητηρίου Λακωνίας είναι να συμπεριληφθεί η Σπάρτη, μεταξύ των δήμων που θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Στη συγκέντρωση αυτή, παρευρέθηκε ο νέος δήμαρχος της Σπάρτης, παλαιός μπασκεμπολίστας, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο αντιπρόεδρος του δ.σ. του δικηγορικού συλλόγου Σπάρτης και δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, Στέφανος Βρεττάκος και ο πρόεδρος του δ.σ. του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Γιάννης Παναρίτης.

Η Λακωνική αποστολή, γνωστοποίησε, εκ νέου τα επιχειρήματα της και ζήτησε να περάσει η Φλόγα απ’ τη Σπάρτη που έχει να επιδείξει ξεχωριστή ιστορία και 41 Ολυμπιονίκες.

(Πληροφορίες για τη συνάντηση και φωτογραφία από το facebook: Νεοκλής Κρητικός.)

Σχετικές δημοσιεύσεις