Ποια είναι η Αρκαδιανή νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη

Τη νέα υφυπουργό Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη (με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης) γνωρίσαμε ως υποψήφια βουλευτή Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές του 2019, και κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (Μάιος & Ιούνιος 2023) να τοποθετείται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ένα νέο στέλεχος, αλλά έμπειρο για τη θέση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ιωάννα Λυτρίβη, αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και, ως υφυπουργός Παιδείας, θα έχει αρμοδιότητα την επαγγελματική κατάρτιση, έναν τομέα στον οποίο διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση.

Η νέα υφυπουργός Παιδείας, 41 ετών, είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, καθώς και στην αναβάθμιση της διαδικασίας πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group).

Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου.

Έχει εργαστεί ως Επιστημονική Σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011- 2019), καθώς και ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009- 2011).

Η κυρία Λυτρίβη γεννήθηκε στην Τρίπολη και έχει καταγωγή από το Καρακοβούνι Κυνουρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις