Αύριο ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά, στο 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 π.μ. θα λάβει χώρα ο 84oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά.

Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός, απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β και Γ τάξεων των Γυμνασίων και έχει συνολική διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης.
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στο πλαίσιο των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών διαγωνισμών.
Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Στην συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (Μάιος 2024), προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).
Ως εξεταστικό κέντρο έχει καθοριστεί το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες που θα διαγωνιστούν, όπως προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο εγκαίρως, στις 8.45 π.μ. Απαραίτητο να διαθέτουν στυλό, μολύβι και γεωμετρικά όργανα.
Αν κάποιοι μαθητές/τριες επιθυμούν να συμμετάσχουν – αν και δεν το έχουν δηλώσει – δύνανται να προσέλθουν τη συγκεκριμένη προαναφερθείσα ώρα.
Για την ΔΕ
Η πρόεδρος Κωστοπούλου Καλλιόπη
Ο Γεν. Γραμματέας Γκόνης Γεώργιος

Σχετικές δημοσιεύσεις