Η συνεισφορά των γυναικών στους Βαλκανικούς Πολέμους

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης διοργανώνουν εκδήλωση/αφιέρωμα ιστορικού αναλογίου για τη συνεισφορά των γυναικών στους «Βαλκανικούς Πολέμους», με αφορμή τα 110 χρόνια από τη λήξη τους, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης στις 19:30.

Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστεί ο ρόλος και η δράση σημαντικών γυναικών που ακολούθησαν τον Ελληνικό Στρατό και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση ουσιαστικών αναγκών στο πλευρό του, όπως περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη και προβολή του αγώνα στο εσωτερικό και εξωτερικό.


Την εκδήλωση επιμελούνται η φιλόλογος, Αικατερίνη Κόκλα Μυλωνά και ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης, Σμήναρχος Φωτόπουλος Δημήτρης. Τα κείμενα αφηγείται η φιλόλογος, Γεωργία Κουππάρη. Το μουσικό μέρος αποδίδει η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, με άριες έργων Ελλήνων συνθετών της Εθνικής Μουσικής Σχολής, των Μανώλη Καλομοίρη, Δημήτρη Μητρόπουλου, Μάριου Βάρβογλη, Στέφανου Βαλτετσιώτη και Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νικόλαος Μάμαλης, ΕΕΠ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σχετικές δημοσιεύσεις