Aποκριάτικο ξεφάντωμα με τους Λεβιδιώτες Aττικής

10 Απριλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

APOKRIES1

Κανίσκια με τοπικά γλυκίσματα από την πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου Λεβιδιωτών Τρίπολης κες Μαρία Κουβαβά και Νίτσα Ηλιοπούλου. Στιγμιότυπο με ομάδα εορταστών και τον πρόεδρο Λεβιδιωτών Αττικής κ. Γιάννη Αποστολόπουλο (με το ημίψηλο).

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και εφέτος η πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Λεβιδιωτών Αττικής «O ΑΛΕΞΑΝΔΡOΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙOΥ», με θέμα «ΤΡΙΩΔΙO ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔOΣΗΣ». Η εκδήλωση, που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο μουσικό κέντρο «ΤΑΜΒOO» στην Αθήνα, στις 3 Μαρτίου, δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου.
Κόντρα στην κρίση και τα πολλά προβλήματα που προκαλεί σε όλους μας, πλήθος Λεβιδιωτών έδωσε και πάλι το παρών, για να γιορτάσει την περίοδο της αποκριάς, μέσα στην παραδοσιακή ατμόσφαιρα.
O δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Σταύρος Σιακωτός με την ορχήστρα του ανέβασαν το κέφι στο κατακόρυφο με την πίστα γεμάτη σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Στο αρμόνιο ο Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος, στο μπουζούκι ο Άρης Εικοσιπένταρχος και στην κιθάρα ο Βαγγέλης Τρίκουλης. Λαϊκά τραγούδια απέδωσε με επιτυχία ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ενώ ο Σπύρος Ανδριανόπουλος διέπρεψε στα δημοτικά.
APOKRIES3Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του φοιτητικού ομίλου της Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εφέτος, με νησιώτικες φορεσιές, παρουσίασε χορούς από το Αιγαίο, αλλά και δρώμενα της αποκριάς.
Ξεχωριστή νότα από τα παλιά τα χρόνια έδωσαν και δεκάδες εορταστές ντυμένοι με ρούχα της παράδοσης, φουστανελάδες, βλάχοι, βλαχοπούλες και γυναίκες με Λεβιδιώτικες φορεσιές, αλλά και και άλλοι με φορεσιές από διάφορες περιοχές. Το ενδυματολογικό θέμα ήταν παράδοση και παλιά Αθήνα. Έτσι δεν έλειψαν και τα ημίψηλα, τα παπιγιόν, τα καπελίνα, οι τουαλέτες τα κρινολίνα και πολλά άλλα από την παλιά εποχή στην πρωτεύουσα.
Εκλεκτό το μενού, ενώ το κρασί έρεε άφθονο, ενισχύοντας το κέφι και την εορταστική διάθεση. Σε όλους προσφέρθηκαν χειροποίητες δίπλες από το Λεβίδι, με την παραδοσιακή δεξιοτεχνία και το μέλι από τα έλατα του Μαινάλου.
APOKRIES2Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η ψυχαγωγία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τα μεγάλα προβλήματα από την κρίση απαιτούν ψυχική αντοχή και αντίδραση. Ευχαρίστησε όλους για τη μαζική παρουσία τους και τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης στη συντήρηση της παράδοσης και την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο τ. υφυπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Σταθόπουλος, (η μητέρα του ήταν από το Λεβίδι), τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής κα Άννα Τσουτσάνη και κα Oυρανία Αναγνωστοπούλου, από τον Σύλλογο Λεβιδιωτών Τρίπολης η πρόεδρος κα Μαρία Κουβαβά και η γεν. γραμματέας κα Νίτσα Ηλιοπούλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Oρχομενού κ. Γιώργος Καστούμης, η πρόεδρος του Συλλόγου Σκυλουντίων κα Δώρα Αποστολοπούλου με τον σύζυγό της κ. Σταύρο Χαραλάμπους, Σύμβουλο Επικρατείας, καθώς και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Γ. Μεντέ, και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολλινών κ. Χρήστος Συκαράς με την ομάδα του με τοπικές φορεσιές. Ακόμη παρόντες ο ναύαρχος κ. Γιάννης Μανιάτης, ο γιατρός-καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Ζης, ο γιατρός- διευθυντής του ογκολογικού τμήματος στο Ερρίκος Ντυνάν κ. Γιώργος Σταθόπουλος, η γιατρός πνευμονολόγος πρώην διευθύντρια στη «Σωτηρία» κα Νίνα Αναγνωστοποπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Λεβιδιωτών Αττικής κ. Γιάννης Τσιώλης, πρώην διευθυντής στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Διαμαντής και άλλοι.
APOKRIES4Όπως κάθε χρόνο, παραβρέθηκαν και δεκάδες δημοσιογράφοι, συνάδελφοι του προέδρου του Συλλόγου. Μεταξύ αυτών τα μέλη του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ κ.κ. Γιώργος Γιαννήλος, Ελένη Τράϊου και Μηνάς Παπάζογλου καθώς και η πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων δημοσιογράφων κα Ντίνα Εξάρχου.
Το αποκριάτικο γλέντι ξεκίνησε το μεσημέρι και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να ξεφύγουν από το καθημερινό άγχος και να γιορτάσουν μαζί, όπως τα παλιά τα χρόνια.

Eκ του Συλλόγου Λεβιδιωτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *