Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας κατέκτησε για μια ακόμη φορά την κορυφή στα βραβεία Education Leaders Awards 2023

Το «Gold βραβείο», στην ενότητα «Ρομποτική & AI» για την επιτυχημένη δραστηριοποίηση του Σχολικού Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τη γενικότερη συμβολή του στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας αλλά και το κορυφαίο «Platinum Βραβείο» στην ενότητα «Εκπαίδευση-τηλεκπαίδευση» κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στα ετήσια βραβεία Education Leaders Awards 2023.


Σε μια λαμπρή τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συμμετείχαν περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου.


Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events, με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες που ξεχώρισαν με τις δραστηριότητές τους και διακρίνονται για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής αποτελούν ακαδημαϊκοί και στελέχη της εκπαίδευσης με Πρόεδρο την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός Παιδείας. Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.


Η επιτυχημένη πορεία του σχολείου στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής ξεκίνησε το 2017 με την ανάπτυξη πρωτότυπων έργων και τη συμμετοχή των μαθητικών ομάδων στους περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής και τα φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας.


Σημαντικές στιγμές αποτέλεσαν η διάκριση με την 1η θέση (2017) και 2η θέση (2018) στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, η 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas (2019), η απονομή του Βραβείου Επικοινωνίας της Επιστήμης στο Athens Science Festival (2018), η διάκριση στο διαγωνισμό Mission Space Lab του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (2019), η συμμετοχή στα τελικά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών κ.α. Χαρακτηριστικά έργα του εργαστηρίου ρομποτικής αποτέλεσαν το i-parking, Arcadia Planitia, Robo-Bee, Smart Vytina.


Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός για την ανάπτυξη και λειτουργία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ήταν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Καρούντζος Ιωάννης.

Σχετικές δημοσιεύσεις