Το 3o Sparta Garden Museum Festival είναι γεγονός!

Την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 3o Sparta Garden Museum Festival στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.


Στη φετινή διοργάνωση η ομαδική εικαστική έκθεση έχει τίτλο «Πρόσωπα: Η αποτύπωση των συναισθημάτων» και θα προσπαθήσει να εξοικειώσει τον θεατή με τις ψυχικές διαθέσεις και τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσω της τέχνης. Η χαρά, το δάκρυ, ο πόνος, η λύπη, ο ενθουσιασμός και άλλα ανθρώπινα συναισθήματα θα αποτυπωθούν μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων στα πορτρέτα και τους πίνακες που θα παρουσιαστούν, με τα περισσότερα έργα να είναι δημιουργίες είκοσι τοπικών καλλιτεχνών και εικαστικών. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 19:00 έως τις 23:30.


Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά και μουσικά δρώμενα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του «3ου Sparta Garden Museum Festival» είναι το εξής:


Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου
19:15 – «Συναισθηματικά αποτυπώματα», θεατρικό δρώμενο με την Τριαντάφυλλη Μουζάκη.
Η ηθοποιός Τριαντάφυλλη Μουζάκη συστήνεται επί σκηνής με το συναίσθημα και καλείται να περισυλλέξει κάθε αποτύπωμα που θα αφήσει πάνω της αυτή η γνωριμία, ώστε να καταλάβει από που πηγάζει. Εμείς δημιουργούμε το συναίσθημα ή αυτό μας πλάθει;
20:00 – Εγκαίνια Έκθεσης – Παρουσίαση Καλλιτεχνών
21:15 – Μουσική παράσταση «Τραγούδια επί σκηνής»
Η Μαριάννα Πολυχρονίδη και ο Κωνσταντίνος Φάμης δυο καλλιτέχνες με σημαντική παρουσία στα θεατρικά αλλά και μουσικά δρώμενα της χώρας, ξανασυναντιούνται στη σκηνή σε μια πολύ ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Με τον εξαιρετικό Τάκη Φαραζή στο πιάνο, οι δυο ηθοποιοί ζωντανεύουν τα πιο γνωστά τραγούδια που αγαπήθηκαν και ακούστηκαν πρώτη φορά σε θεατρικές παραστάσεις. Το «Χάρτινο το φεγγαράκι» μπερδεύεται με την «Όμορφη πόλη» και δημιουργεί ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι συναισθημάτων.


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
20:30 – Βράβευση Πνευματικών Δημιουργών και Ανθρώπων της Λακωνίας
Θα τιμηθούν συμβολικά άνθρωποι που έχουν συμβάλει στην «άνθιση» του πολιτιστικού πλούτου τόσο της περιοχής μας, όσο και ολόκληρης της χώρας. Ανθρώπους που μεταλαμπάδευσαν τις ανησυχίες και τις γνώσεις τους σε όλους εμάς μέσα από τα έργα τους.
21:30 – Συναυλία με το συγκρότημα «GadjoDilo»
Οι «GadjoDilo» είναι μια παρέα μουσικών που παντρεύει της gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού και πολύ περισσότερο είναι μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις