Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας σε Σπάρτη, Τρίπολη και Ναύπλιο

Με τίτλο “(Επι)Στροφή στο Σώμα” το φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας κάνει πρεμιέρα αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Τον θεσμό συνδράμει ενεργά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω τριετούς προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 1,9 εκ. ευρώ.


Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, “η Περιφέρεια, ήδη από την διοργάνωση του 2021, επιδίωξε την εξακτίνωση των παραστάσεων και των δρώμενων του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και σε άλλες πόλεις, στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες”.


Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται, το 2021 δόθηκε δωρεάν παράσταση στην Σπάρτη, ενώ πέρυσι έγιναν δωρεάν παραστάσεις στην Κόρινθο, την Τρίπολη και το Ναύπλιο.


Φέτος, για μία ακόμα φορά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (KDF) φέρνει στο κοινό της Σπάρτης, της Τρίπολης και του Ναυπλίου δύο από τις φετινές παραστάσεις του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας -το Bolero του Αντώνη Φωνιαδάκη και την Ασυνήθιστη Ματιά της Μαριάνας Τζούδα.


Οι δύο αυτές παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό και θα δοθούν, την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, τη Δευτέρα 17 του μήνα στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη και την Τρίτη 18 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, με ώρα έναρξης και τις τρεις αυτές ημέρες στις 9 το βράδυ.


Στο φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας -από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου-, ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό.


Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (www.kalamatadancefestival.gr).

Σχετικές δημοσιεύσεις