Ένα αθλητικό διήμερο σας περιμένει στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Δυο μοναδικές αθλητικές διοργανώσεις θα λάβουν χώρα στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου 2023.


Ο αγώνας υπεραπόστασης 70 χιλιομέτρων, «Κρόνιον Πέρασμα» που γράφει ιστορία από το 2014, διεξάγεται για δέκατη χρονιά στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, με ώρα εκκίνησης στις 10:00 το πρωί.


Φυσικά, από την παραπάνω διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει και το «Κρονιάκι», ο αγώνας ενός χιλιομέτρου για τους μικρούς μας φίλους, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, την ίδια ημέρα.


Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα, περίπου στις 20.30, θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων των αθλητών, καθώς και θα δοθούν επετειακές πλακέτες σε όλους όσους έχουν συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.
Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές έχουν λάβει υπόψη τους τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν και οι τροφοδοσίες θα ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές συνθήκες.


Στη συνέχεια, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, μετά την απουσία τεσσάρων ετών, επανέρχεται και ο Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας «Ο ΤΑΝΑΟΣ». Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 παράλληλα με τον Φυσιολατρικό Γύρο του Αγίου Πέτρου, 6χλμ.


Και οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής. Ο αγώνας των 21χλμ. με αφετηρία τον Άγιο Πέτρο, θα εισέλθει στο Καστρί, θα περάσει από τα χωριά Έλατος και Ωριά, και θα τερματίσει στον τόπο εκκίνησης, την κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου.


Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με στόχο την τόνωση, την προβολή των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσέλκυση επιπλέον επισκεπτών στον Δήμο μας. Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσετε τον υπεραγώνα του Κρόνιου Περάσματος το Σάββατο 15 Ιουλίου και τον Ημιμαραθώνιο Βόρειας Κυνουρίας με τον Φυσιολατρικό Γύρο Αγίου Πέτρου την Κυριακή 16 Ιουλίου. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για την υποστήριξη των αγώνων που αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για την περιοχή μας. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!»

Σχετικές δημοσιεύσεις