Τι δώρο να πάρεις στο βαφτιστήρι σου που έχει μεγαλώσει

Το να γίνεσαι νονός ή νονά είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να ζήσει κάποιος. Ο άνθρωπος αυτός πέρα από τη μέρα της βάπτισης έχει επιλεχθεί από τους γονείς για να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο ρόλος αυτός είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός και αυτή είναι η μεγαλύτερή του ουσία.

Πέρα από αυτά βέβαια, οι νονοί έχουν και κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις. Η πρώτη από αυτές είναι, όπως προαναφέραμε, η βάπτιση, κατά την οποία οι νονοί και το μωρό είναι οι κύριοι συμμετέχοντες στο μυστήριο. Κατά τα επόμενα χρόνια είναι αυτοί που αγοράζουν στο παιδί τις λαμπάδες που χρησιμοποιούν τη νύχτα της Ανάστασης και κάποιο δώρο που ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του. Τα πρώτα χρόνια οι κατευθύνσεις για τα δώρα δίνονται από τους γονείς και έχει να κάνει κυρίως με το τι χρειάζεται το μωρό. Όσο αυτό μεγαλώνει αρχίζει να ζητάει πράγματα που θέλει και του αρέσουν και συνήθως είναι παιχνίδια. Όταν όμως το βαφτιστήρι έχει πλέον μεγαλώσει και έχουν αλλάξει τα θέλω του, η επιλογή του δώρου γίνεται πιο δύσκολη. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει κάποιες προτάσεις για δώρα που μπορούμε να κάνουμε στο βαφτιστήρι μας όταν βρίσκεται στην εφηβεία ή στα ενήλικά του χρόνια.

Παπούτσια

Τα παπούτσια μπορούμε να πούμε ότι ανέκαθεν είναι το πιο παραδοσιακό και δημοφιλές δώρο που μπορεί να κάνουν οι νονοί στο βαφτιστήρι τους. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ιδέα για κάποιον που έχει πια μεγαλώσει και θέλουμε να του πάρουμε κάτι που να του χρησιμεύσει στην καθημερινότητά του. Έπειτα από συζήτηση μαζί του ή με τους γονείς μπορούμε να πάρουμε κάποιες κατευθύνσεις ως προς το στιλ και το σχέδιο που θα του αρέσει. Η επιλογή ενός ζευγαριού sneakers είναι πάντα μία καλή και safe επιλογή καθώς είναι ένα παπούτσι που μπορεί να φανεί χρήσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κοσμήματα

Το κόσμημα είναι μία πολύ καλή επιλογή αν ψάχνουμε κάτι πιο ιδιαίτερο και διαχρονικό και μας δίνει αρκετά περιθώρια τροποποίησης ώστε να το κάνουμε εμείς customize όπως θέλουμε. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε δαχτυλίδια που να έχουν το μονόγραμμα πάνω ή χαραγμένο το όνομα. Μία πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα είναι να χαράξουμε σε κάποιο κόσμημα την ημερομηνία της βάπτισης που είναι μια σημαντική ημερομηνία τόσο για τους νονούς όσο και για το βαφτιστήρι και τους θυμίζει πάντα τη μεταξύ τους σχέση.

Experience Gift

Αν πάλι θέλουμε να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό, μπορούμε να αναζητήσουμε κάποιο experience gift. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ένα ταξίδι, μία εκδρομή ή ακόμα και η συμμετοχή σε κάποια δραστηριότητα που θεωρούμε ότι θα τράβαγε το ενδιαφέρουν του.

Σχετικές δημοσιεύσεις