Θηλασμός: μια τρυφερή στιγμή δίπλα στο κύμα

Ένα παγκάκι, εκεί που σκάει το κύμα. Μια μητέρα με το μόλις ελάχιστων μηνών μωρό στην αγκαλιά της και η ανάγκη να το ταΐσει.


Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.


Το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο ο θηλασμός και όμως ακόμα για πολλούς αυτός να γίνεται σε δημόσιο χώρο παραμένει ταμπού. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη, δέχτηκε αρνητικά σχόλια για την εικόνα που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που την αποθανατίζει να θηλάζει δημόσια στη γαλλική Ριβιέρα.


Τα περισσότερα σχόλια την κατηγορούσαν πως απλά θέλει να επιδείξει το στήθος της και πως θα έπρεπε να καλυφθεί με πετσετάκι.
Η Τούνη απαντώντας στα παραπάνω σχόλια, δήλωσε σχετικά «Κράζετε τις μαμάδες που δεν θηλάζουν και δίνουν σκόνη, κράζετε κι όταν θηλάζουν, κράζετε γενικά, άλλη δουλειά δεν έχετε;»


Μέσα στη φράση αυτή συνοψίζεται συνολικά η αδυσώπητη κριτική που δέχεται μια γυναίκα που γίνεται ή είναι μητέρα. Γιατί επέλεξες να κάνεις παιδί σε αυτή την ηλικία; Με καισαρική θα γεννήσεις; Μα καλά, θα του δίνεις σκόνη; και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτονται από τον περίγυρο και πνίγουν τις νέες και μη μητέρες.


Για αυτό ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να αφήσουμε κάθε μαμά να θηλάσει το μωρό της όπου και όποτε το έχει αυτό ανάγκη, γιατί είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και συνάμα το πιο τρυφερό.


Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις