Λαμπρή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Τορόντο! – Οι Αρκάδες παρόντες και στον Καναδά

  • Της ανταποκρίτριάς μας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η γαλανόλευκη ελληνική σημαία έγινε ένα με το κόκκινο και το άσπρο χρώμα της σημαίας του Καναδά στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Ντάνφορθ, στην επαρχία Οντάριο του Τορόντο για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Χιλιάδες ομογενείς ―παρά το τσουχτερό κρύο― κρατώντας ελληνικές σημαίες κατέκλυσαν τη λεωφόρο ―γνωστή και ως Greek Town, λόγω του πλήθους ελληνικών μαγαζιών που στεγάζονταν εκεί παλαιότερα― για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
“Γεια σας, γεια σας”, “χρόνια πολλά”, “ζήτω η Ελλάδα” ακουγόταν από στόμα σε στόμα, ενώ η μυρωδιά από το σουβλάκι που ψηνόταν γέμιζε τον αέρα.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία του Καναδά παρελαύνει.


Τοπικοί σύλλογοι συγκροτημένοι από τους ξενιτεμένους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι ενορίες της τοπικής κοινότητας, αλλά και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της περιοχής παρέλασαν με καμάρι, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και κασκόλ με τα χρώματα της αλησμόνητης πατρίδας.

Νεαρά μέλη της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Καναδά, φορώντας τους χαρακτηριστικούς τους μπλε σκούφους.


Ο κώδικας ένδυσης για την παρέλαση μπορεί να μην ήταν τόσο αυστηρός όσο στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ο ενθουσιασμός και η περηφάνια που αυλάκωνε τα πρόσωπα των συμμετεχόντων κάθε ηλικίας ήταν ολοφάνερος.

Νεαρά μέλη του Συλλόγου Ποντίων του Τορόντο “Παναγία η Σουμελά”


Η Παναρκαδική Ομοσπονδία του Καναδά (η οποία ιδρύθηκε το 1963) έδωσε δυναμικό “παρών” με την ελληνική σημαία διακοσμημένη με τον Γέρο του Μοριά να κυματίζει στον γκρι ουρανό. Επίσης, δεν έλειψαν και ομοσπονδίες από άλλους νομούς της Πελοποννήσου, όπως της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Για μια ακόμη φορά, ο απόδημος ελληνισμός αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν ξεχνάει τη μητρόπολη Ελλάδα και της αποδίδει τις δέουσες τιμές.

Η εξέδρα των επισήμων


Σχετικές δημοσιεύσεις