Σύντομα υπογράφεται η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Μονής Καλτεζών

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, Μονής Αγίου Νικολάου, στις Καλτεζές, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.


Ο περιφερειάρχης, σε συνάντηση που είχε μετά την θρησκευτική τελετή, με τον αρχιμανδρίτη Γερμανό Μίχο, προϊστάμενο της μονής, εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι η περιφερειακή Αρχή επέτυχε να εξεύρει τα αναγκαία κονδύλια, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των σημαντικών βλαβών που έχουν υποστεί τα κελιά στο ιστορικό αυτό μοναστήρι της Αρκαδίας. Οπως εκτίμησε ο Π. Νίκας, η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται μέσα στο 2024 να υπάρξει και η σχετική εργολαβία.


Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισήμανε ότι η Μονή Καλτεζών αποτελεί μέρος της ιστορίας της πατρίδας μας, καθώς είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες για την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς, τονίζοντας πως εκεί συγκλήθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία -“δηλαδή η πρώτη Βουλή που έδωσε και την πρώτη κυβέρνηση των αγωνιζόμενων τότε Ελλήνων” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.

Σχετικές δημοσιεύσεις