Στις 30 Μαΐου ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών του Λαγκαδινού ήρωα Αναστάσιου Κρατημένου

Όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Πάνος Χουντής, στις 30 Μαΐου 2024, θα γίνει ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών του Λαγκαδινού ήρωα Αναστασίου Κρατημένου.

O κ. Χουντής αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του:

«Επιτέλους, μετά από… 50 χρόνια, στις 30-5-2024, θα γίνει από το ΓΕΣ ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών τού αδίκως φονευθέντος, κατά την τούρκικη εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο το 1974, Λαγκαδινού ήρωά μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ. 

Είναι επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία που ασχολείται με τον επαναπατρισμό των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που φονεύθηκαν κατά την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Ο Λαγκαδινός ήρωάς μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ σκοτώθηκε στις 16-8-1974 μπροστά στην Πύλη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ από τους Τούρκους εισβολείς! Τα οστά του ήρωά μας, είχαν παραμείνει από τότε στην Κύπρο και χθες το ΓΕΣ μας ενημέρωσε για τον επίσημο επαναπατρισμό των.

Επίσης, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 θα σας ενημερώσει για τις ημερομηνίες της κηδείας του ήρωά μας, καθώς και το τελετουργικό  πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί κατά την ταφή του.

Υπεύθυνο για το τελετουργικό και την  κηδεία των οστών του ήρωά μας, θα είναι το ΓΕΣ. 

Θα σας ενημερώσουμε σε επόμενες αναρτήσεις μας, για το πρόγραμμα της κηδείας και των προβλεπόμενων τιμών που θα ακολουθηθούν από το ΓΕΣ.  

Σαν επιτροπή χαιρετίζουμε τον έπειτα από 50 χρόνια  επαναπατρισμό των οστών του Λαγκαδινού ήρωα σύμφωνα με κείμενα από απόρρητες στρατιωτικές πηγές και βιβλιογραφία, που σας έχω δημοσιεύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μου.».

Τέλος, ο κύριος Χουντής καταφέρεται με δριμύτητα τόσον κατά του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλη Σκαντζού, όσο και κατά του δημάρχου Γορτυνίας, Ευστάθιου Κούλη, υποστηρίζοντας πως αμφότεροι αρνήθηκαν να συζητήσουν έγγραφη πρόταση της Επιτροπής Επαναπατρισμού των Οστών του φονευθέντος στην Κύπρο, το 1974, ήρωα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΈΝΟΥ,  ώστε να δοθεί το όνομά του σε μια ανώνυμη πλατεία στα Σβόρνα Λαγκαδίων. 

Σχετικές δημοσιεύσεις