Στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διάσωση των ιστορικών στοιχείων στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αλλά και του εμφυλίου σπαραγμού που ακολούθησε.
Αυτό διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 22/3 (παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρ. Λαμπρόπουλου), στην έδρα της Περιφέρειας, με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριά και τον Παναγιώτη Βέμμο, οι οποίοι συντονίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Μουσείου του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στον πιο πάνω χώρο.
Με αφορμή την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου έχει γίνει συλλογή υπογραφών με αίτημα να υπάρξει μελέτη για τη διατήρηση των στοιχείων που υπάρχουν στα υπόγεια του συγκεκριμένου κτηρίου (μηνύματα και τοιχογραφίες των εκεί κρατουμένων), να προχωρήσει η αποκατάσταση και η ανάδειξη των αιθουσών αυτών.
Ο περιφερειάρχης, για το θέμα αυτό, είχε επικοινωνία στην Πάτρα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, Γιώργο Παπανδρέου.
«Ζήτησα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η σχετική μελέτη και τον διαβεβαίωσα ―όπως και τους εκπροσώπους της σχετικής πρωτοβουλίας― ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στον εν λόγω χώρο. Παράλληλα, θα γίνει υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης να παραχωρηθεί ο χώρος αυτός στον Δήμο Τρίπολης, ώστε να γίνει συστηματική δουλειά για τη σωτηρία του» σημείωσε ο Π. Νίκας.

Σχετικές δημοσιεύσεις