Σε Τρίπολη – Σπάρτη – Καλαμάτα ο Στ. Κασσελάκης

  • «Στείλτε τώρα το μήνυμα στην Κυβέρνηση: Αλαζονεία τέλος»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και έκκληση στους ψηφοφόρους να βάλουν τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε χθες, Τρίτη 28 Μαΐου, τ’ απόγευμα από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην πρώτη γραμμή “για να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή. Από τον φόβο στην προοπτική. Από τη στασιμότητα που βαφτίστηκε σταθερότητα, στην πρόοδο και την προοπτική”.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στο κέντρο της Τρίπολης, επισκέφθηκε την Κερασίτσα και άφησε ένα γαρίφαλο στον ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ σε θερμό κλίμα συνομίλησε το μεσημέρι με τους κατοίκους της Σπάρτης.

«Βόλτα» στο κέντρο της Τρίπολης πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας από την πλατεία Αγίου Βασιλείου, με οπαδούς και πολιτικούς φίλους να τον υποδέχονται με χειροκροτήματα και λουλούδια.

«Ξεναγήθηκε» στο Μεγάλο Καφενείο της πόλης, μίλησε με τους θαμώνες, ρωτήθηκε και για την επιτυχία του ΠΑΟ στο μπάσκετ, και δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα, ενώ προσέθεσε ότι «στηρίζουμε Ελλάδα» για τον τελικό του Ολυμπιακού στο Conference.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία Άρεως, συνομιλώντας με τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Τρίπολη «διακήρυξε» και πάλι την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής, έναντι της «αλαζονείας του 41%», όπως τόνισε.

Εν συνεχεία ο Στέφανος Κασσελάκης (μεσημέρι της Τρίτης) επισκέφθηκε την Κερασίτσα (γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη), αφήνοντας ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του πολιτικού, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τους αγώνες για την Ειρήνη και την Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αμαλιάδα, χθες ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τη Σπάρτη και την Καλαμάτα.

Στη Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε σε θερμό κλίμα με κατοίκους της πρωτεύουσας της Λακωνίας και μετά τον διάλογο με τους πολίτες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Λακωνία. Νομίζω είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που είμαι εδώ. Γνωρίζω ότι η Λακωνία έχει μια δεξιά παράδοση. Το σέβομαι αλλά, συγχρόνως, παροτρύνω τους πολίτες να σκεφτούν εάν είναι ικανοποιημένοι με την ακρίβεια που βιώνουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επιλέγει να μη βάλει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, όπως προτείνουμε εμείς, και να μη μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

Είναι πολιτική επιλογή αυτή η ακρίβεια, που έλεγε πριν ότι ήταν «εισαγόμενη» και σήμερα αποκαλεί «μπανανία» τη χώρα μας.

Να σκεφτούν οι πολίτες εάν είναι ευχαριστημένοι με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την περίθαλψη, που ξέρω ότι έχει μεγάλα προβλήματα η Σπάρτη και όλη η Λακωνία, ενώ έχουν περάσει, εδώ και χρόνια, μεγάλα πακέτα από την Ευρώπη κι έπρεπε να ήμασταν οχυρωμένοι αυτή τη στιγμή στη δημόσια Υγεία μας. Και προφανώς, αντ’ αυτού, βλέπουμε απογευματινά χειρουργεία και ιδιωτικές κλινικές.»

Στην πρωτεύουσα της Λακωνίας επισκέφθηκε το άγαλμα των 118 πεσόντων περπάτησε στην πόλη και μίλησε με πολίτες πριν συνεχίσει την περιοδεία του στην Καλαμάτα.

Από την Καλαμάτα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και έκκληση στους ψηφοφόρους να βάλουν τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην πρώτη γραμμή “για να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή. Από τον φόβο στην προοπτική. Από τη στασιμότητα που βαφτίστηκε σταθερότητα, στην πρόοδο και την προοπτική”.

Άσκησε κριτική στη ΝΔ αποδομώντας το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα: «‘Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη’ είναι το σύνθημα της ΝΔ σε αυτές τις ευρωεκλογές. Δύο ψέματα – ένα σύνθημα! Δύο σε ένα! Ψέμα πρώτο: Πιο κοντά στην Ευρώπη! Την ώρα που η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της Ε.Ε. όλο και περισσότερο.

Πρώτη στη διαφθορά. Πρώτη σε ασθενείς που λόγω απόστασης, χρημάτων ή μακράς λίστας αναμονής δεν μπορούν να έχουν θεραπεία στο ΕΣΥ. Τελευταία χώρα σε αγοραστική δύναμη. Συγγνώμη, προτελευταία! Περνάμε τη Βουλγαρία, τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις