Σε άσχημη κατάσταση τα σημεία στάθμευσης για τα ποδήλατα στο κέντρο της Τρίπολης

Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια πόλη, όπου συχνά οι οδηγοί δεν «συμμορφώνονται» με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην ενθαρρύνουν τη χρήση ποδηλάτου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των μετακινούμενων με ποδήλατο.

Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης, αντικρύζεις τα σημεία στάθμευσης των ποδηλάτων να είναι γεμάτα και πολλές φορές ο ποδηλάτης δυσκολεύεται να τοποθετήσει το δίκυκλό του σε αυτά.
Στο πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι κάποια από τα μεταλλικά σημεία στάθμευσης είναι κατεστραμμένα, με συνέπεια πολλοί να «δένουν» το ποδήλατό τους σε κολώνες κατά μήκος των πεζοδρόμων.

Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι η τοποθέτηση ενός ποδηλάτου ―ενός εμποδίου στην πραγματικότητα― σε κολώνα που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τον οδηγό όδευσης των τυφλών, θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των ατόμων αυτών; Η πρακτική αυτή θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί λύση.

Είναι απαραίτητη, τόσο η αντικατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, όσο και η προσθήκη νέων σημείων στάθμευσης ποδηλάτων, στο κέντρο, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία της Τρίπολης, όπως στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης, καθώς οι πολίτες φαίνεται να προτιμούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, χωρίς, όμως, να έχουν στη διάθεσή τους τις κατάλληλες υποδομές πάρκινγκ.
Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις