Πληθώρα …μνηστήρων για τη Γορτυνία!

Πολύφερνη …νύφη ο γενέθλιος τόπος των Γορτυνίων! Ομογενείς ξεκινούν ακόμη και από τις μεγαλουπόλεις των Αθηνών και των Πατρών, εγκαταλείποντας καριέρες, ώστε να υπηρετήσουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τον Τόπο! Απίστευτο!
Η ανωτέρω φωτογραφία ελήφθη αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, στις 6 Ιανουαρίου, τον οποίο διοργανώνει όλα τα χρόνια ο ΥΗΣ Λάδωνα και ο Δήμος Γορτυνίας.
Φέτος, και λόγω της προεκλογικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε, η συμμετοχή των Γορτυνίων ήταν ικανοποιητική. Νέοι επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Της εννιαμελούς «ομάδας» …προΐσταται ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Στάικος, έχοντας εκ δεξιών του τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη που φαίνεται να δίνει …προβάδισμα (στο ενσταντανέ) στον Βυζικιώτη αθλητικογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, με τη βαρύτιμη ενδυμασία (άλλοτε δήμαρχο Πεύκης Αττικής), δίπλα του ο φιλοπρόοδος Γορτύνιος, Βασίλειος Μπουρνάς και παραδίπλα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας, Πάικος Αναγνωστόπουλος. Εξ αριστερών τού κ. Στάικου (ως συμβόλου ουδετερότητας στα αυτοδιοικητικά πράγματα) ο σύμβουλος του δημάρχου Γορτυνίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο τέως αντιδήμαρχος Βασίλειος Παπαγιάννης, ο τέως δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος και ο (άλλοτε δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Αττικής) Γιώργος Καπλάνης που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού για τον Δήμο Γορτυνίας. Πρόθεση αντίστοιχη ακούστηκε να έχει εκφράσει και ο κύριος Θεοδωρακόπουλος.

Ο καιρός ήταν καλός και οι συζητήσεις μαζί με τις ανταλλαγές ευχών για τη νέα χρονιά εποικοδομητικές για τη Γορτυνία, «για τα μάτια» της οποίας ανακοίνωσε ―με όλους τους τύπους, ομολογουμένως― ενδιαφέρον και ο πρόεδρος του Ορθοπεδικού Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Παναγιώτης Μέγας (φωτ.), δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Γιαννόπουλου και άλλοτε αντιδήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Βυτίνας, υπό τον Γιάννη Σακελλαρίου δήμαρχο.
Γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μέγας:
«Απευθύνομαι σε εσάς με αίσθημα ευθύνης και τιμή για να σας ανακοινώσω την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Δημοτική αρχή του τόπου μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ολοκληρώνοντας σε λίγους μήνες την μακρά Ακαδημαϊκή μου πορεία στο Πανεπιστήμιο αποφάσισα να υπηρετήσω ανιδιοτελώς τον τόπο που μεγάλωσα, που ποτέ δεν έπαψα να τον νοιάζομαι και να τον υπηρετώ από διάφορες θέσεις. Μοναδικό μου κίνητρο είναι η αγάπη μου για την Γορτυνία, τον πανέμορφο αυτό τόπο με την πλούσια ιστορία, την παράδοση και τις φυσικές ομορφιές.
Μια πολυπληθής ομάδα ενεργών συμπολιτών με παρότρυνε να μπω στην διαδικασία αυτή, τους οποίους ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες τους…».

Σχετικές δημοσιεύσεις