«Πάρε με ότ(αν) φτάσεις», «δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα» «Μια γροθιά» έγιναν οι πολίτες της Τρίπολης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος κοντά στα Τέμπη συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, με την Τρίπολη να μην αποτελεί εξαίρεση. Χθες το μεσημέρι (Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023), η πλατεία Πετρινού γέμισε από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και μέλη τοπικών συλλόγων, οι οποίοι κρατώντας πανό και μαύρα μπαλόνια, εξέφρασαν τη θλίψη τους και την αγανάκτησή τους για τις αδικοχαμένες ζωές, νέων κυρίως ανθρώπων.


«Πάρε με ότ(αν) φτάσεις», «δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα», «Στον βωμό του κέρδους, θυσία οι νεκροί» ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στα πανό των μαθητών και των φοιτητών.
Το ήδη φορτισμένο κλίμα στην εκδήλωση, ήρθε να επιτείνει και η θλιβερή ανακοίνωση του εργατικού δυστυχήματος, που συνέβη χθες σε εργοτάξιο κατασκευής κτιρίου στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, με νεκρό έναν 25χρονο.


Οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των θυμάτων και έπειτα ακολούθησε μαζική πορεία προς τον ΟΣΕ της Τρίπολης, όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και στη Μεγαλόπολη από τους μαθητές.


Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σωματεία του νομού Αρκαδίας πραγματοποίησαν και αυτά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πετρινού στη μνήμη των θυμάτων. Αγγ. Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις