Ν. Κουτσόγιωργας: Σε στάδιο υλοποίησης ο νόμος για τις άγονες γραμμές

Συνάντηση των προέδρων των ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου με τον αρμόδιο συγκοινωνιολόγο, πραγματοποιήθηκε προχθές (Τρίτη 29 Αυγούστου 2023) σχετικά με την εφαρμογή νέου νόμου για τη λειτουργία των ΚΤΕΛ, ο οποίος αποσκοπεί στη υποστήριξή τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών.


Στο παραπάνω θέμα, στη μεταφορά των μαθητών με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΤΕΛ στην Τρίπολη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας, κ. Νίκος Κουτσόγιωργας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Νέος νόμος


«Τα χωριά μας έχουν ερημώσει, όπως γνωρίζετε. Μέχρι πρότινος το ΚΤΕΛ έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετήσει αυτά τα χωριά. Σήμερα, λοιπόν, παρεισφρέει με την καλύτερη έννοια η Πολιτεία με τον καινούργιο νόμο να βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Είναι μια πραγματική ευκαιρία να δημιουργήσουμε καλύτερες συγκοινωνιακές καταστάσεις στην περιοχή της Αρκαδίας και δη στις απομακρυσμένες περιοχές» σημείωσε ο κ. Κουτσόγιωργας, συμπληρώνοντας πως η προχθεσινή συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική με ένα σχέδιο οριοθέτησης των άγονων γραμμών, αλλά και ένα καλύτερο πρόγραμμα εξυπηρέτησής τους να τίθεται υπό διαμόρφωση.


Σύμφωνα με τον νέο αυτό νόμο, οι συγκοινωνίες που μπορεί παλαιότερα να αναθέτονταν στα ΚΤΕΛ, τώρα τίθενται μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες. Παρά τη δυνατότητα συμμετοχής και άλλων φορέων στους διαγωνισμούς, ο κ. Κουτσόγιωργας είναι αισιόδοξος και πιστεύει πως πολλές από τις προϋποθέσεις του νέου νόμου καλύπτονται από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας.


«Προσδοκούμε πως σε διάστημα τριών – τεσσάρων μηνών θα προκύψουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Αν πάρουμε αυτές τις γραμμές ―τις οποίες θα λάβουμε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας― μπορούμε άνετα να ζητήσουμε την αρωγή του κράτους σε δρομολόγια, όπου η πληρότητα των λεωφορείων δεν αγγίζει πάνω από το 20%» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας.


«Είμαστε πανέτοιμοι για την ερχόμενη σχολική χρονιά»


Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων να έχει ξεκινήσει, ο πρόεδρος κ. Κουτσόγιωργας θέλησε να ενημερώσει γονείς και μαθητές πως είναι πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά. Να σημειωθεί πως το κόστος της μεταφοράς των μαθητών έχει επωμιστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.


«Αναβάθμιση υπηρεσιών και του κτιρίου του ΚΤΕΛ»


Η ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας συνεχίζει ολοένα και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της (ηλεκτρονικό εισιτήριο, ανανέωση στόλου λεωφορείων αλλά και εξοπλισμού της με ηλεκτρονικά μέσα) και παράλληλα αγκαλιάζει την «πράσινη» ενέργεια.


Χθες, όπως ενημέρωσε ο κ. Κουτσόγιωργας, πραγματοποιήθηκε η σύνδεση με τα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο κτίριο του ΚΤΕΛ στην Τρίπολη και έχουν συμβάλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της τάξης των 15.000 ευρώ τον μήνα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.


Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις