Με επισημότητα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παγγορτυνιακής

Με κάλαντα από πολλές γωνιές της Ελλάδας αλλά και από τις περιοχές των αλησμόνητων Πατρίδων, που απέδωσε η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου», την παρουσία των βουλευτών Αρκαδίας, πολλών κυβερνητικών παραγόντων και πλήθους επιφανών Γορτυνίων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην Αθήνα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, ενώ τους καλεσμένους καλωσόρισε η γραμματέας της Ενώσεως, κα Ελένη Παπαγιάννη.

Ο πρόεδρος της Παγγορτυνιακής, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, δράττοντας της ευκαιρίας από την παρουσία μελών του κυβερνητικού σχήματος, ζήτησε περισσότερη προσοχή για την εγκαταλελειμμένη επαρχία, ενώ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης (ο οποίος συνοδεύετο από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, Νεκτάριο Μπαρούτσα), βρήκε την ευκαιρία να κάνει «μίνι» αναφορά στο Πρόγραμμα της νέας δημοτικής περιόδου.  Παρών στο τραπέζι των επισήμων και ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολιτεύσεως στη Γορτυνία, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Παναγιώτης Μέγας.

Εύχαρις, όπως πάντα, ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός, Κώστας Βλάσης, αναφερόμενος στην απερήμωση της Γορτυνίας, δήλωσε πως «όλοι εμείς, χωρίς πολλά λόγια, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε». Ευχές για Υγεία εξέπεμψε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Υγεία, Ειρήνη, Αλληλεγγύη ήταν το τρίπτυχο των ευχών του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η παρουσία του συναδέλφου συμπατριώτη μας (Μάναρι Αρκαδίας) Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με απόφαση του Πρωθυπουργού, προαλείφεται για υποψήφιος ευρωβουλευτής και βέβαια η παρουσία της εξ αγχιστείας Γορτύνιας (με σύζυγο από Βυτίνα) υφυπουργού Ματανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη.

Την εκπροσώπηση της ευρύτερης Αρκαδίας (Αζανίδος) είχε ο (και πάλι ο εξ αγχιστείας Αρκάς) υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει σύζυγο από τα διπλανά Μαζέικα των Καλαβρύτων!

Σχετικές δημοσιεύσεις