Ισραηλινοί τουριστικοί πράκτορες & δημοσιογράφοι γνώρισαν την Αρκαδία

12 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΜΑΡΙΝΑΚΟΣKων/νος Μαρινάκης: Απαιτείται ένα πλάνο συνεργασίας μεταξύ μας που να στοχεύει στη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσαρμογή του στις ανάγκες και επιθυμίες της Ισραηλινής τουριστικής αγοράς.

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η επίσκεψη των Tour Operators και Τουριστικών Δημοσιογράφων από το Ισραήλ, που επισκέφτηκαν την Αρκαδία, κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας 5-10 Μαρτίου 2013. Η διοργάνωση που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, τελούσε υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την 6 ήμερη διάρκεια παραμονής τους οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία, σε πραγματικό χρόνο και τόπο, να γνωρίσουν και να βιώσουν προσωπικά τα απαράμιλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρκαδίας, διαμορφώνοντας μια πλήρη εικόνα όλων των επιμέρους στοιχείων του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων περιήγησης, άθλησης περιπέτειας και δραστηριοτήτων που είχαν διοργανωθεί εκ μέρους της ΕΞΑ, αλλά και κατά την επίσκεψή τους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και του workshop που διοργανώθηκε κατά την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, οι προσκεκλημένοι απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφενός για το τουριστικό προϊόν της περιοχής αφετέρου για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο χώρο της φιλοξενίας και εστίασης.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Δρ. Κων/νος Μαρινάκος «τα fam trips έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική και αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στην ένταξη νέων ή άγνωστων προορισμών στα προγράμματα των tour operators. H σημαντική δουλειά θεωρώ ότι είναι μπροστά μας και έγκειται στο μέτρο εκείνο που θα κατορθώσουμε να μετουσιώσουμε την επαφή αυτή με τους Tour Operators και Τουριστικούς Δημοσιογράφους σε επισκέπτες για το τόπο μας και σε τουριστικές εισροές. Για να κατορθωθεί κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια ανοικτή και διαρκή επικοινωνία και φυσικά ένα πλάνο συνεργασίας μεταξύ μας που να στοχεύει στην βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσαρμογή του στις ανάγκες και επιθυμίες της Ισραηλινής τουριστικής αγοράς, στην υιοθέτηση και εφαρμογή μιας ελκυστικής τιμολογιακής πολιτικής που θα καθιστά τον τόπο μας ένα «value for money» τουριστικό προορισμό και στον εντοπισμό των κατάλληλων καναλιών διανομής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στην αγορά του Ισραήλ. Σε αυτή τη προσπάθεια οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με την τουριστική ανάπτυξη φορείς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αποτελεί διαρκή υποστηρικτή ανάλογων προσπαθειών για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, σημαντικά συνέβαλαν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής με τις χορηγίες τους, η Aegean Airlines, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέλη της ΕΞΑ, «Seleni Suites», «Menalon Resort» και «Dryades Kallisto», το τουριστικό γραφείο «Destino Tours», οι εταιρίες διοργάνωσης δραστηριοτήτων «Trekking Hellas», «Ski Way», «Nikolas Vagger» κ.ά. και σύσσωμος ο τοπικός δημοσιογραφικός κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *