Συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με τον Αρκάδα Βουλευτή κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

12 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΠΕΑ-ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Από δεξιά: Κώστας Λούφας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Βουλευτής Αρκαδίας), Γεώργιος Ζαραφέτας (Πρόεδρος της Π.Ε.Α.), Άγγελος Γάκης (Αντ/δρος Π.Ε.Α.), Δημήτριος Κοΐνης και Αθανάσιος Σαρρής.

Το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων έγινε δεκτό από τον Αρκάδα Βουλευτή κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων, στο «βωμό της Δημοκρατίας», κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης μαζί του.
Η συζήτηση που επακολούθησε έγινε μέσα σε ιδιαίτερα φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, που στόχο είχε την συνεργασία σε θέματα, που αφορούν την ανάπτυξη της Αρκαδίας. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α. κ. Γ. Ζαραφέτας είπε στον κ.Κωνσταντινόπουλο:
«Κύριε Βουλευτά, από αρκετό καιρό έχετε δείξει μια μεγάλη δραστηριότητα για την αξιοποίηση της Λίμνης Λάδωνα, ένα έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων πολλές φορές έχει φέρει το θέμα αυτό στην επικαιρότητα, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση και συνεργασία από τους έχοντες και κατέχοντες την εξουσία του τόπου, παρά μόνο «ψηφοθηρία και λαϊκισμό», όπως και στην περίπτωση του αεροδρομίου στην Τρίπολη. Δεν συνεργάστηκαν οι πολιτικοί της Αρκαδίας για έργα υψίστης σημασίας, όπως είναι αυτό της παράκαμψης Λαγκαδιου, όπου ο έλληνας πολίτης πληρώνει σήμερα για δεύτερη μελέτη και «ίδωμεν πότε θα γίνει!». Την ίδια τύχη έχει και ένα άλλο έργο: ο δρόμος Τρίπολης-Άστρους, όπου λόγω της καθυστέρησης, έφυγε η Κυνουρία από την εμπορική αγορά της Τρίπολης και ανέπτυξε εμπορικές συναλλαγές με το Άργος και το Ναύπλιο. Και οι θερινές διακοπές των Τριπολιτών γίνονται στις παραλίες της Καλαμάτας και του Λουτρακίου, λόγω της καλής βατότητας του δρόμου Τρίπολης-Άστρους.»
Απαντώντας ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Πρώτα θέλω να σας ευχαριστήσω για το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την Αρκαδία και να σας δηλώσω ότι είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί σας για πράγματα που βοηθούν την ανάπτυξη της Αρκαδίας, αλλά και για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως και στον τομέα του πνευματικού, θρησκευτικού τουρισμού.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι το έργο της αξιοποίησης της Λίμνης Λάδωνα σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Κι αυτό όπως και όλα τα έργα, τα παρακολουθώ και πάντα επιδιώκω την συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Αρκαδίας».

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α. συνεχάρη τον κ. Κωνσταντινόπουλο για το γεγονός ότι συνεργάζεται με τον κ. Γιαννακούρα διότι μέχρι σήμερα οι Αρκάδες πολιτικοί ποτέ δεν συνεργάστηκαν δια έργα που αφορούν την ανάπτυξη της Αρκαδίας, με αποτέλεσμα η Αρκαδία να είναι ο τελευταίος Νομός στην ανάπτυξη, και συνέχισε: «Εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια, σε εσάς και στον κ. Γιαννακούρα για την εντιμότητα του λόγου σας. Μέχρι σήμερα η Π.Ε.Α. είχε πάρει υποσχέσεις και λαϊκισμό για τα έργα που σας αναφέραμε. Καθαρή ψηφοθηρία».
Ακολούθησε μια διαλογική συζήτηση για την ανάπτυξη της Αρκαδίας από τον κ. Κωσταντινόπουλο και ως προς ποια σημεία πρέπει να στοχεύσει σήμερα η Αρκαδία για την ανάπτυξη, εν μέσω κρίσης, δηλώνοντας: «Είμαι πάντα πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί σας για ό,τι καλό αφορά την Αρκαδία».
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α. κ. Γ.Ζαραφέτας τον ευχαρίστησε για τις πράξεις τους για την Αρκαδία.
Ο Υπεύθυνος Τύπου της Π.Ε.Α.
Γ. Τομάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *