Η Παλιά Επίδαυρος, ένας κρυμμένος θησαυρός δίπλα από το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Μπορεί οι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου να είναι το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αλλά συνάμα μοναδικής αξίας είναι και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.


Σαν μια ζεστή, φιλόξενη αγκαλιά υποδέχεται τους θεατές, οι οποίοι καταφτάνουν σε αυτό, περπατώντας μέσα από τον ελαιώνα. Από τις κερκίδες του, μπορεί κανείς να απολαύσει τόσο τις μοναδικές παραστάσεις που φιλοξενεί στην ορχήστρα του όσο και τη θάλασσα.


Αν, λοιπόν φέτος σκοπεύετε να παρακολουθήσετε παραστάσεις σε αυτό, γιατί να μην επιλέξετε να περάσετε και κάποιες ημέρες στο χωριό που βρίσκεται δίπλα του, που δεν είναι άλλο από την Παλιά Επίδαυρο.


Οι λιθόστρωτοι δρόμοι της και τα σοκάκια της, οι μοναδικές της αρχαιότητες, πολλά από τα κτίριά της που διατηρούν τη φυσιογνωμία μιας παλαιότερης εποχής αλλά και ένα ξεχασμένο περίπτερο της δεκαετίας του 50 που διατηρείται σε μια γωνιά της, θα σας ταξιδέψουν πίσω στο παρελθόν.


Χωρίς κανένα άγχος, θα μπορείτε μετά το πέρας των παραστάσεων να επισκεφτείτε την 26η έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που διεξάγεται στην περιοχή, αλλά και να καθίσετε στα ξύλινα παγκάκια κατά μήκος του λιμανιού της, απολαμβάνοντας τη θάλασσα.


Τέλος, στο ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία θα ολοκληρωθεί με ένα κολύμπι πάνω από τη «Βυθισμένη Πολιτεία». Στον Όρμο του Αγίου Βλασσίου, στην παραλία «Καλυμινός» της Αρχαίας Επιδαύρου βρίσκεται η αρχαία πόλη, σε βάθος μόλις δυο μέτρων. Με μια μάσκα και ένα μακροβούτι θα κολυμπήσετε πραγματικά μέσα στην ιστορία και θα δείτε από κοντά τα καλοδιατηρημένα της ερείπια.


Η παραμονή σας σε αυτό το μοναδικό χωριό είναι σίγουρο πως θα σας μείνει αξέχαστη.
Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις