ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου: Οι στόχοι για την επόμενη διετία

  • Ενημερωτική εκδήλωση στην Πελοπόννησος EXPO

Εναγώνιες προσπάθειες καταβάλλει η νέα, υπό τον Γιάννη Σμυρνιώτη, ηγεσία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦοΔΣΑ), ιδιαιτέρως μετά την αποκάλυψη της αγοράς των 58 «εν Πελοποννήσω» «γωνιών ανακύκλωσης» της ΤΕΧΑΝ, αντί ποσού 21.000.000 ευρώ, 360.000 ευρώ (περίπου) έκαστο, προκειμένου «για τα λοιπά ανακυκλώσιμα»! Δηλαδή, για εκείνα που δεν δέχεται ο μπλε κάδος (κατσαρόλες, τηγάνια κ.λπ.).

Ο ΦοΔΣΑ, πέραν αυτού του ανακύπτοντος ζητήματος, που κόστισε «ένα σκασμό» χρήματα και οι αθηναϊκές εφημερίδες γράφουν για «σκάνδαλο» μεγατόνων, καλείται δια των χειρισμών του, με σειρά εκδηλώσεων στις οποίες έχει αποδυθεί, να νομιμοποιήσει στην «κοινή συνείδηση» το σύνολο του έργου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, δηλαδή του γνωστού ΣΔΙΤ, με τις τρεις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (Παλαιόχουνη, Σκάλα κι οσονούπω στην Οιχαλία), τους λοιπούς σταθμούς μεταφόρτωσης στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου και το «χαράτσι», το οποίο σύντομα θα γίνει αντιληπτό στους πολίτες, για ένα σύστημα διαχείρισης, μάλλον, παρωχημένο.

Προς τούτο, ο ΦοΔΣΑ την Κυριακή (7/4/2024) διοργάνωσε δράση στην πλατεία της Σπάρτης, για ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και την ευγενική χορηγία της ΤΕΧΑΝ, ομολογουμένως με καταπληκτική σκηνοθεσία!

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε και προχθές Κυριακή 14 Απριλίου ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Έκθεσης Πελοπόννησος EXPO με θέμα: «Η πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Αν. Διευθυντής ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, Νικόλαος Αγγελόπουλος και η Σουζάνα Καραγιάν – CEO της εταιρείας WeTech – Εταίρος ΦοΔΣΑ στην υλοποίηση του Πιλοτικού προγράμματος βιοαποβλήτων στο Δήμο Καλαμάτας, η οποία κατέθεσε χρήσιμες πρακτικές στον τομέα τόσο της ευαιστητοποίησης των πολιτών, όσο και στην οικιακή κομποστοποίηση.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Γιάννης Σμυρνιώτης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους μίλησε για τον Φορέα, για την ίδρυσή του και για όσα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που έχει συσταθεί.
«Στόχος μας να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» τόνισε.

Ο διευθυντής του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, Νικόλαος Αγγελόπουλος, σημείωσε ότι ο ΦΟΔΣΑ φιλοδοξεί να τετραπλασιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου σε δύο χρόνια, δηλαδή από το 10 – 15% να φθάσει στο 60 – 65%!

Σχετικές δημοσιεύσεις