Επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος «Κόσμος» και Ευρωβουλευτή, Πέτρου Κόκκαλη, στη Μεγαλόπολη

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» και ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, επισκέφθηκε χθες τη Μεγαλόπολη και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο.
Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Βήμα στο Αύριο», Αθ. Χριστογιαννόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Κατσούλα, των εντεταλμένων συμβούλων κας Μποζά και κ. Νικητόπουλου, του δημ. συμβούλου κ. Σιέμπου και πολιτών.

Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τα σημαντικά προβλήματα της μεταλιγνιτικής εποχής, ο δήμαρχος έκανε εκτενή ενημέρωση για τις διεκδικήσεις του δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και ζήτησε τη στήριξη του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Ο κ. Κόκκαλης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η σημερινή συνάντηση μου έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθώ για την εξέλιξη της εφαρμογής του μηχανισμού της δίκαιης μετάβασης στη Μεγαλόπολη. Ως ένας από τους εισηγητές στο Ευρωκοινοβούλιο του κανονισμού αυτού, λυπάμαι για την πλημμελή εφαρμογή που έχει γίνει μέχρι τώρα, κυρίως για την έλλειψη διαβούλευσης και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της μετάβασης στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Ήταν κεντρικό σημείο όταν συντάσσαμε τον κανονισμό, όχι μόνο η διαβούλευση, αλλά και η παροχή τεχνικής βοήθειας στους δήμους, προκειμένου να είναι σε θέση να διεκδικήσουν αυτά τα οποία οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι κατευθύνουν σε όλες τις λιγνιτικές περιφέρειες της Ευρώπης, προκειμένου να θεραπεύσουν την απώλεια των θέσεων εργασίας, αλλά και να αποτελέσουν την αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για την περιοχή σας.

Δεσμεύτηκα και θα είμαι ―και στο υπόλοιπο της θητείας― και σίγουρα και αργότερα, στο πλάι του Δήμου Μεγαλοπόλεως για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτά τα οποία του ανήκουν.»

Σχετικές δημοσιεύσεις