Εντυπωσιάζει στην 85η ΔΕΘ το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 1821

20 Σεπτεμβρίου 2021  /   Χωρίς Σχόλια

Εξαιρετική αποδεικνύεται στη φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου -ως τιμώμενης Περιφέρειας-, καθώς το επετειακό της περίπτερο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 μετρά καθημερινά εκατοντάδες επισκεπτών.
Παράλληλα, η Περιφέρεια προβάλλεται σε καθημερινή βάση καθώς ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις, τόσο σε περιφερειακής, όσο και πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης -τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά.
Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του προχθές, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στάθηκε στη δημόσια αναφορά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο βρίθει πληροφοριών για το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, την φλόγα της Επανάστασης που από τον Μοριά απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Πλήθος επισκεπτών της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέπτεται καθημερινά το αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ήδη έχουν επισκεφθεί το περίπτερο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, πολλά μέλη ακόμη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εντυπωσιασμένοι όλοι από τα εκτιθέμενα ενθυμήματα του Αγώνα, από τις ψηφιακές αναπαραστάσεις, από τα ιστορικά κείμενα, από το επετειακό βίντεο που ετοίμασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από την οργάνωση του περιπτέρου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την άψογη παρουσίαση εκείνων των δοξασμένων ημερών και συμφωνούν πως βρέθηκαν, ίσως, στο καλλίτερο περίπτερο της φετινής ΔΕΘ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσέλθει μεγάλος αριθμός μαθητών, ύστερα απο πρόσκληση που απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προς τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *