Εντάχθηκαν έργα 2,1 εκ. ευρώ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου – Στην Τρίπολη, η ανάπλαση της πλατείας στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη

25 Φεβρουαρίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου τριών σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2.118.496 ευρώ, τα οποία προωθούν την ποιότητα ζωής σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας, ενέκρινε την Παρασκευή 21/2 ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Τα εν λόγω έργα θα γίνουν στην Κόρινθο, την Τρίπολη και το Κιάτο και αφορούν αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στις τρεις αυτές πόλεις.
“Γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας για τη βελτίωση της πορείας του ΠΕΠ Πελοποννήσου και φαίνεται ότι αποδίδει” σημείωσε ο Π. Νίκας, επαναλαμβάνοντας ότι έχει καταστήσει απολύτως υπεύθυνους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι “όσα έργα δεν προχωρούν, είτε με ευθύνη των δικαιούχων είτε για άλλους λόγους, θα απεντάσσονται οριστικά. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Όσον αφορά τα νέα έργα, αυτά είναι:
ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 720.000 ευρώ και με δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων, αφορά αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων επέκτασης σχεδίου πόλεως Κορίνθου.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλεως Κορίνθου και ειδικότερα στην ανάπλαση πλατείας 2.100 τ.μ. στην περιοχή Μπαθαρίστρα, 1.500m τ.μ. στην περιοχή Αγίου Γεωργίου καθώς και 2.650 τ.μ. στην περιοχή Μπαθαρίστρας.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου πλατείας και η δημιουργία ηλιακού ωρολογίου στο κέντρο της. Επίσης προβλέπονται τέσσερις χώροι πράσινου περιμετρικά καθώς και θέσεις καθισμάτων για τους επισκέπτες.
Στη δεύτερη περίπτωση προβλέπεται η διαμόρφωση πλατείας με δέντρα και αναβαθμίδες που αξιοποιούν το φυσικό πρανές.
Τέλος, στην τρίτη περίπτωση προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και η δημιουργία πλατείας κοντά στο υπό ανέγερση Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο Κορίνθου.
Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2022.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ και με δικαιούχο τον Δήμο Τρίπολης, αφορά την ανάπλαση πλατείας στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη.
Με το προτεινόμενο έργο προβλέπεται η ανάπλαση του χώρου της πλατείας Χαρίτων στον εν λόγω συνοικισμό και των γύρω πεζοδρομίων. Το οικόπεδο της πλατείας, με επιφάνεια 1.050 τ.μ. περίπου, βρίσκεται μεταξύ των οδών Ξενοφώντος, Αναξαγόρα και Πλάτωνος. Η επιφάνεια των πεζοδρομίων υπολογίζεται σε 150 τ.μ. περίπου, άρα το συνολικό εμβαδόν του υπό ανάπλαση χώρου ανέρχεται στα 1.200 τ.μ. περίπου.
Η ανάπλαση, που προτείνεται, είναι ήπιας μορφής και βασίζεται στην ανάγκη της περιοχής για ψυχαγωγία και κοινωνική επαφή.
Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2022.

ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 963.496 ευρώ και με δικαιούχο τον Δήμο Σικυωνίων, αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και στις καθέτους της, καθώς και επί ης οδού Φιλλυρα και στις καθέτους της.
Συγκεκριμένα αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν επί των οδών Αστέρη Κοβατζή, Λυκούργου και επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου -από την οδό Πετμεζά έως τη γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου- και τις καθέτους οδούς Πετμεζά και Παπαφλέσσα, συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τ.μ.
Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *