Δωρεά ενός εκατ. δολαρίων στο Παναρκαδικό

25 Φεβρουαρίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία ομογενούς μας, που ζούσε στo San Francisco, η περιουσία του θα διανεμηθεί 50% + 50% στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η δωρεά εξ ουρανού έρχεται σε μια στιγμή που και τα δύο ιδρύματα, νοσηλευτικό και εκπαιδευτικό, έχουν τεράστιες ανάγκες, προκειμένου για καλύτερη περίθαλψη και καλύτερη εκπαίδευση. Τα χρήματα προέρχονται από το κληροδότημα Σπήλιου Μουσελίμι, που καταλείπει υπέρ των δύο προαναφερθέντων ιδρυμάτων ποσό ύψους 2.000.000 δολαρίων.
Σε ό,τι αφορά το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προϋπόθεση για τη λήψη της δωρεάς είναι να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα πρωτίστως και κυρίως για την ογκολογική κλινική, όπως δήλωσε ο διοικητής Αναστάσιος Τζανής στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, σχολιάζοντας ότι «είναι ένα δώρο που μας ήρθε εξ ουρανού».
«Χτες μάς ήρθε ένα email από τον Γενικό Πρόξενο στο San Francisco, Αντώνη Σγουρόπουλο, με το οποίο μας γνωστοποιείται πως ομογενής που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και κάποια χρόνια, δώρισε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο 1.000.000 δολάρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.
Τονωτική ένεση θα αποτελέσει η εν λόγω δωρεά για το νοσηλευτικό ίδρυμα σε συνδυασμό με «την δωρεά που μας κάνει ο συμπατριώτης μας ο κ. Τσιώλης ―όπου δημιουργούμε καινούργιο τμήμα εμφραγμάτων και εγκεφαλικών με τέσσερα κρεβάτια και τον καλύτερο εξοπλισμό που υπάρχει στην αγορά― νομίζω πως κάνουμε μια πολύ καλή αρχή» επεσήμανε ο κ. Τζανής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *