Έκθεση για τα οικονομικά πεπραγμένα της απελθούσας περιφερειακής Αρχής παρέδωσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

«Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου/Γραφείο περιφερειάρχη, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (την Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς) έκθεση η οποία αφορά σε οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής. Η εν λόγω έκθεση απεστάλη από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.»
Αυτή τη λιτή ανακοίνωση και χωρίς άλλο σχόλιο ανήρτησε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προέβη σε δήλωση, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από τη Βουλή της διάταξης η οποία περιλαμβάνεται στο άρθρο 67 του νόμου 4735/2020 (ΦΕΚ 197/Α΄/12-10-2020) και η οποία προβλέπει ότι «αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31-7-2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάσει ελέγχων και Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους».
«Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άρθρο δίνει «άφεση αμαρτιών» σε αιρετούς και υπαλλήλους. Προάγει τη διαφθορά και επιβραβεύει την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Δεν τιμά την αυτοδιοίκηση και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης αυτό το άρθρο. Κρίμα» τόνιζε ο κ. Νίκας, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη θλίψη του.

Σχετικές δημοσιεύσεις