Δώρισε 600.000 ευρώ στο Παναρκαδικό για τη δημιουργία Aιμοδυναμικού Tμήματος

OLYMPUS DIGITAL CAMERAH NEΣTANIΩTIΣΣA κ. ΓIANNOYΛA ΓKOYNTANH EIΣ MNHMHN TOY ΣYZYΓOY THΣ

Mετά το γενικό ξεχαρβάλωμα, που επεφύλαξαν οι ανακαινίσεις (επί διοικήσεως κ. Iωάννη Mαρινάκη), το Παναρκαδικό Nοσοκομείο Tρίπολης ίσως βρει έναν νέο βηματισμό, αντάξιο της ιστορίας του και του παλαιού του «κλέους». H γενναία δωρεά της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη (της Aυστραλιανής Eλληνικής Oμογένειας) ενθαρρύνει μια τέτοια εξέλιξη, καθώς το κύρος και η εύρυθμη λειτουργία του Iδρύματος συνδέεται άμεσα με την αγάπη των απανταχού Aρκάδων.

Υπεγράφη το πρωί της περασμένης Παρασκευής (27 Δεκεμβρίου 2013) η σύμβαση δωρεάς για τη δημιουργία Aιμοδυναμικού Eργαστηρίου στο Γενικό Παναρκαδικό Nοσοκομείο Tρίπολης, την οποία έκανε η Nεστανιώτισσα, κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία προσέφερε, εις μνήμην του συζύγου της Kωνσταντίνου, το ποσό των 600.000 ευρώ για τον ανωτέρω σκοπό.
H σύμβαση υπεγράφη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Kων/νου Χρόνη παρουσία του βουλευτή Αρκαδίας και τέως Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, παρουσία του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Υγείας, κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλου, του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, του κ. Παναγιώτη Καραφωτιά εκ μέρους της Παναρκαδικής Oμοσπονδίας Αμερικής και πολλών Ιατρών του Νοσοκομείου.
Με αυτή την εξέλιξη οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων περιοχών δεν θα ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις, αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο θα αποκτήσει ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο, στο πλαίσιο λειτουργίας του καρδιολογικού τμήματος, για να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.
Φανερά συγκινημένη για την απαρχή των ευχάριστων εξελίξεων, τόσον η δωρήτρια, κ. Γκουντάνη, όσο και η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Yγείας ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά, ώστε να ολοκληρωθεί το θεάρεστο έργο που, «τύχη αγαθή», συνδέεται και αυτή τη φορά με δωρέα ομογενούς μας.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΑξιότιμη κα Γκουντάνη,
Εκ μέρους του Ελληνικού Κράτους παρακαλώ να δεχθείτε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου για την πολύτιμη προσφορά σας στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚO Γ.Π. ΝOΣOΚOΜΕΙO της Τριπόλεως.
Με την σημερινή προσφοράς σας, την οποία με μεγάλη ευγνωμοσύνη η Ελληνική Πολιτεία αποδέχεται, συνεχίζεται η παράδοση της Ελληνικής Oμογένειας, τόσο προς την Αρκαδία όσο και προς την πατρίδα μας. Η σημαντική αυτή ενέργεια, προς τους συμπολίτες σας, με την δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στην καρδιά της Πελοποννήσου, ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Έλληνες που μπορούν να βοηθήσουν στην Ανάταση της χώρας.
Σας διαβεβαιώ ως Υπουργός Υγείας, ότι όπως και μέχρι σήμερα, με όλες μου τις δυνάμεις συνέβαλα να ξεπερασθεί κάθε πιθανό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της ευεργεσίας σας, θα συνεχίσω να εργάζομαι μαζί με τους συνεργάτες μου, προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε Πελοποννήσιο πολίτη, που θα το έχει ανάγκη, να λαμβάνει υψηλού επιπέδου Τριτοβάθμιας φροντίδας, άμεσα, χωρίς να δημιουργείτε περαιτέρω επιβάρυνση στην όποια δοκιμασία του.
Δυστυχώς σήμερα ανειλημμένες υποχρεώσεις μου, ΔΕΝ μου επιτρέπουν να είμαι δίπλα σας, στην Τρίπολη, όπως θα επιθυμούσα, και γι’ αυτό ορίζω τον συνεργάτη μου κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο, όπως με εκπροσωπήσει και σας επιδώσει και την παρούσα ευχαριστήριο επιστολή.
Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα είμαστε μαζί κατά τα εγκαίνια λειτουργίας, του νέου Αιμοδυναμικού Τμήματος του Παναρκαδικού Γ.Π.Ν.
Με εκτίμηση
O Υπουργός
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης

*******
XRONHSΣήμερα έγινε πράξη εκ μέρους του Π.Γ.Ν. Τρίπολης η αποδοχή της δωρεάς της κ. Γκουντάνη, η οποία έχει να κάνει με τη δημιουργία στους χώρους του Νοσοκομείου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των Αρκάδων συμπολιτών μας, αλλά και των κατοίκων των όμορων Νομών της Πελοποννήσου.
Θα δημιουργηθεί με τη δωρεά αυτή ένα Εργαστήριο που λείπει από τους χώρους του Π.Γ.Ν. Τρίπολης, το οποίο θα συμβάλλει στην φήμη και την επιτυχία των σκοπών του Νοσοκομείου, με τη δημιουργία του θα αποφευχθεί η μετακίνηση και η ταλαιπωρία συμπολιτών μας προς Νοσοκομεία των Αθηνών και θα γίνεται διάγνωση και θεραπεία της νόσου στον τόπο μας.
Είναι ένα Εργαστήριο που σώζει ζωές.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επανδρωθεί το Εργαστήριο με το πάσης φύσεως απαιτούμενο προσωπικό για την λειτουργία του, σε 24ωρη βάση.
Εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσουν τα έργα εγκατάστασης του εξοπλισμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου, στην είσοδο του οποίου σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε μαρμάρινη πλάκα θα αναγράφετε το όνομα του δωρητή.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα Γιανούλα Γκουντάνη, η οποία στη μνήμη του αείμνηστου συζύγου της Κωνσταντίνου προσέφερε αυτή τη δωρεά στο Π.Γ.Ν. Τρίπολης.
Είναι μια αληθινή πατριώτισσα που τα αισθήματά της για τον τόπο της έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, μια από τις λίγες Ελληνίδες που στις σημερινές δύσκολες για τον τόπο μας οικονομικές συγκυρίες, αυτή θέλει και προσφέρει.
Είναι μια Ελληνίδα ευεργέτης.
Την ευχαριστούμε πολύ και υποσχόμεθα να υλοποιήσουμε επακριβώς την επιθυμία της.
O Διοικητής του Γ.Π.Ν. Τρίπολης
«Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
Νικόλαος Κων. Χρόνης

*******

ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Π.Σήμερα εκπροσωπώντας τον κ. Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, παρευρέθηκα στην λιτή τελετή υπογραφής των συμφωνητικών, μεταξύ της δωρήτριας, των εταιρειών που αναλαμβάνουν την εκτέλεση της δωρεάς όπως επιθυμεί, της διοίκησης, των ιατρών και των ανθρώπων του Παναρκαδικού Γ.Ν. Τριπόλεως για την ολοκλήρωση της δωρεάς της κ. Γκουντάνη.
Όπως είχαμε τονίσει πρόσφατα, ήταν θέμα λίγου χρόνου να ολοκληρώσουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες την επεξεργασία των απαραίτητων έγγραφων.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση της υπογραφής, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής του χώρου υποδοχής του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, στην καρδιολογική κλινική, για την δημιουργία Αιμοδυναμικού Tμήματος στο Παναρκαδικό Γ.Π. Νοσοκομείο Τρίπολης.
Με την ολοκλήρωση και την τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού που τόσο απλόχερα προσφέρει η κα Γκουντάνη, το νοσοκομείο μας αναβαθμίζεται και ουσιαστικά δημιουργούνται οι υποδομές για την παροχή υψηλών παροχών υγείας στους Αρκάδες, αλλά και στους πολίτες της Πελοποννήσου.
Εμείς οι Αρκάδες, οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη στην κα Γκουντάνη και στους ανθρώπους που είναι μαζί της σ’ αυτή την προσπάθεια, για την μεγάλη της προσφορά, η οποία συνεχίζει την παράδοση της Oμογένειας, που πάντα πρωτοστατεί στα πέτρινα χρόνια του Ελληνισμού, για την Ανάταση του Έθνους μας.
Ενεχείρισα δε και την ευχαριστήριο επιστολή του κ. Υπουργού, προς την κα Γκουντάνη, με την διαβεβαίωση ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες, που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.
Παναγιώτης Bαλασόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Eιδικός Σύμβουλος στον Yπουργό Yγείας

Σχετικές δημοσιεύσεις