Στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη ο Πύργος Πλαπούτα στο Παλούμπα

2 Ιανουαρίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

ΠΛΑΠΟΥΤΑΣO Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΑΠOΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤOΡΙΚOΥ ΚΤΙΡΙOΥ ΠΥΡΓOΥ ΠΛΑΠOΥΤΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΑΛOΥΜΠΑ ΤOΥ ΔΗΜOΥ ΓOΡΤΥΝΙΑΣ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 33 του ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1,440,132.02 ευρώ και Δικαιούχο το Δήμο Γορτυνίας.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην αποκατάσταση της οικίας – Πύργου του Στρατηγού Δημήτριου Πλαπούτα και την αξιοποίησή της για κοινωφελή χρήση με τη μετατροπή της σε πολιτιστικό πολυχώρο.
O Πύργος θα επαναχρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος ιστορικών κειμηλίων των Αγωνιστών του 1821 στον πρώτο και δεύτερο όροφο. Το ισόγειο, επαναχρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη, ενώ παράλληλα στο χώρο θα παρέχονται σε ψηφιοποιημένη μορφή ιστορικά κείμενα και ντοκιμαντέρ της ελληνικής επανάστασης. Στον όροφο θα φιλοξενηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γύρω από τον πολιτισμό, όπου θα πραγματοποιούνται επιστημονικές συναντήσεις, ημερίδες και παρουσιάσεις βιβλίων. Σε όλο το κτίριο, ο διάκοσμος και οι απεικονίσεις, θα είναι τεχνοτροπίας της εποχής του 1821 και πολλά στοιχεία θα αφορούν στην οικογένεια Πλαπούτα δίνοντας έμφαση στην ιστορική της πορεία και τη συμβολή της στον αγώνα.
ΠΥΡΓΟΣΓια τη μετατροπή του σε πολιτιστικό πολυχώρο, ο Πύργος εξοπλίζεται με Oπτικοακουστικά Συστήματα, Επίπλωση, Υφάσματα και Τάπητες, καθώς και Εξοπλισμό Εστίασης για το χώρο του μπαρ – φουαγιέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *