Δυναμικό «παρών» έδωσαν χθες στο Υ.Π.ΕΝ. εργαζόμενοι και πολίτες της Μεγαλόπολης

29 Νοεμβρίου 2017  /   Χωρίς Σχόλια

• Για τη μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ / Μπροστάρης στον αγώνα ?æoø??? cöLQ??S ???. ???`???P????????? C???? Oý??? ?ç??ÿ?ƒ`? ?ÿ? ?ê??? ??eþ???aþ?(EUROKINISSI/????c«ú?????ο Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Ενέργειας (ΥΠΕΝ) από εργαζόμενους της ΔΕΗ, κατοίκους, εκπροσώπους τής Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας. Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα τάχθηκαν κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη, καθώς και των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι, ΙΙ και του ορυχείου στη Δυτική Μακεδονία. Όπως υποστήριξαν, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών τους, ενώ έκαναν λόγο για «εθνικό έγκλημα».
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης «τα φιλέτα της ΔΕΗ δεν μπορούν να δοθούν “κοψοχρονιά”», κάνοντας λόγο για «ρεσάλτο συμφερόντων», ενώ χαρακτήρισε την πώληση ως «εθνικό έγκλημα». Μάλιστα, προανήγγειλε εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων στο μέλλον, προκειμένου να αποτρέψουν την πώληση.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επεσήμανε ότι εάν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, πρόκειται να οδηγηθούν σε οικονομικό μαρασμό οι περιοχές. Ο τ. πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, τόνισε ότι η τοπική οικονομία πρόκειται να γκρεμιστεί σε μία ημέρα, ενώ υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μη πώληση των μονάδων.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ.κ. Ιερεμίας, ο οποίος δήλωσε ότι η ΔΕΗ ανήκει στον λαό, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία θα δώσει τον αγώνα μαζί με τους κατοίκους, μάλιστα μπροστά από τους κατοίκους. Ο γραμματέας της ΛΑΕ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε ότι πρόκειται να συσταθούν ειδικά δικαστήρια για όσους προσπαθήσουν να πωλήσουν τη ΔΕΗ, και κάλεσε τον λαό σε εντατικές κινητοποιήσεις.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει και τυπικά η συμφωνία με τους θεσμούς για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Τέλος, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ θα συνεχιστούν και τη νέα εβδομάδα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στη Μεγαλόπολη, ημέρα του εορτασμού τού Πολιούχου της Πόλης Αγίου Νικολάου, αμέσως μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας και την περιφορά της Εικόνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *