Επίσκεψη στη Μεγαλόπολη προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης

29 Νοεμβρίου 2017  /   Χωρίς Σχόλια

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ• Και κοινή σύσκεψη με τους φορείς και το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

«Επιδίωξη της κυβέρνησης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και επιπρόσθετα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης, «ενημέρωσα τους εκπροσώπους για την πορεία των συζητήσεων και για το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας για την παραχώρηση μονάδων. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσα και για τις διαδικασίες με τις οποίες εμείς επιδιώκουμε η παραχώρηση αυτή να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα φοβίες, αλλά το αντίθετο: Να υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις και για τις θέσεις απασχόλησης και για επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε για τις τοπικές κοινωνίες».
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Σταθάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, προτίθεται να επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη, προκειμένου να συναντηθεί και να πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο και με τους εκπροσώπους της τοπικής ΔΕΗ, προκειμένου «να μπουν τα πράγματα σε έναν ανοιχτό διάλογο» όπως είπε.
«Στη σύσκεψη συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε απόλυτα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΝ. Όπως είπε, «η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, των φορέων των περιοχών της Αρκαδίας Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας έχει καταστήσει σαφές στον υπουργό ότι θα αγωνιστεί για την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου περί ξεπουλήματος των λιγνιτικών. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει».
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «θα γίνουν δράσεις αντίστοιχες με αυτές του 2014». «Το κυρίαρχο όλων» όπως τόνισε «είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες καθιστούν σαφές στους υποτιθέμενους επενδυτές, τους αγοραστές, ότι δεν είναι αποδεκτοί σε αυτές τις περιοχές για να πάρουν τις λιγνιτικές μονάδες». Πρόσθεσε δε, ότι «δε συζητάμε για τις θέσεις εργασίας, καθώς είναι σαν να βάζουμε “το κάρο μπροστά από το άλογο”. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά κυρίως των καταναλωτών».
Σημειώνεται τέλος, ότι νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, της Αρκαδίας και των εργαζομένων της ΔΕΗ έξω από το ΥΠΕΝ, ζητώντας την ακύρωση των σχεδίων παραχώρησης λιγνιτικών μονάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *