ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: «Όλοι ενωμένοι, κλήρος και λαός θα αγωνισθούμε!»

28 Νοεμβρίου 2017  /   Χωρίς Σχόλια

maxresdefaultΕπιστολή προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη (23/11) ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις της ΔΕΗ και την ευθύνη της προς την τοπική κοινωνία.
Ο Σεβασμιώτατος πολύ γλαφυρά επισημαίνει στον υπουργό ότι εφόσον δεν εισακουσθούν τα αιτήματα του ποιμνίου του, η έναρξη του αγώνα αρχίζει την ημέρα εορτής του Πολιούχου της Πόλης, Αγίου Νικολάου!

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας εύχομαι εν πρώτοις να έχετε υγεία Εσείς και η οικογένειά Σας. Το θέμα για το οποίο σας απευθύνω την επιστολή μου αυτή είναι πολύ σημαντικό και αφορά στην επαρχία την οποία διακονώ. Πραγματικά, είναι ανάστατη η περιοχή μας για όσα ετοιμάζονται να πραγματοποιηθούν σχετικά με τη ΔΕΗ της Μεγαλόπολης. Όλοι μας έχουμε θορυβηθεί και απογοητευθεί με τα ακουόμενα. Η ΔΕΗ έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική ζημία στην περιοχή επί πολλά έτη και έχει καταστήσει επισφαλή την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και ιδιαιτέρως των νέων παιδιών. Όλοι όμως δεικνύουμε ανοχή γι’ αυτό, αλλά θα πρέπει και η επιχείρηση να κάνει το παν προκειμένου να αποζημιώνει την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα με όποιον τρόπο μπορεί.
Αντ’ αυτού όμως φοβούμαστε ότι θα υπάρξει σ υ ρ ρ ί κ ν ω σ η του δυναμικού των εργαζομένων, το οποίο θα αποτελέσει μια ακόμα πληγή για την περιοχή μας. Έστω και ένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του, κ. Υπουργέ, θα είναι για όλους μας μεγάλο πλήγμα, αφού στον τόπο μας είμαστε μια κλειστή κοινωνία που ο ένας πονάει για τον άλλον, όπως χαιρόμαστε με κάθε συμπατριώτη μας. Για το θέμα αυτό θα θέλαμε να κάνετε το καλύτερο δυνατό, δηλαδή όχι μόνο να μην έχουμε κάποια αρνητική εξέλιξη, αλλά αντίθετα, να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής μας, που αναγκάζονται να απομακρυνθούν εξαιτίας της ανεργίας από τον τόπο τους.
Κύριε Υπουργέ, συναφές με το προηγούμενο είναι και το επίσης σοβαρό θέμα που απασχολεί την κοινότητα Τριποτάμου του Δήμου Μεγαλόπολης. Είναι μια κοινότητα των κατοίκων της οποίας αφουγκράζομαι την ανησυχία και την απογοήτευση. Ενώ το χωριό αυτό απαλλοτριώθηκε από την ΔΕΗ, δεν έχει βρεθεί ο τόπος που θα εγκατασταθεί. Είναι τραγικό αυτό για τους κατοίκους! Δηλαδή, και τον τόπο που γεννήθηκαν και ανατράφηκαν να χάσουν, και να βρίσκονται μετέωροι ως προς το μέλλον τους. Όλο αυτό μας θλίβει βαθύτατα και από κοινού Εκκλησία, Δήμος Μεγαλόπολης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, τοπικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς, αποφασίσαμε να κάνουμε το παν για να μην υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στον τόπο μας.
Μάλιστα, διαλέξαμε συμβολικά, η εορτή του πολιούχου και προστάτη μας Αγίου Νικολάου να αποτελέσει την ημέρα έναρξης της έντονης διαμαρτυρίας μας. Όλοι ενωμένοι κλήρος και λαός θα αντισταθούμε. Παρακαλούμε και Εσάς Κύριε Υπουργέ και όλους τους συναδέλφους σας, να μην βρεθείτε απέναντί μας, αλλά δίπλα μας στην εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Μετ’ ευχών
Ο Μητροπολίτης
Ο Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *