Διαμαρτυρία Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. για τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ από τις πληττόμενες ΚΑΔ

Ενώ οι φωτογράφοι και εικονολήπτες περιλαμβάνονται στις νέες αναθεωρημένες λίστες ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ο ΚΑΔ των φωτορεπόρτερ έχει εξαιρεθεί!!!
Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων & Εικονοληπτών Επίκαιρων «ΕΙΔΗΣΗ», της οποίας πρόεδρος είναι ο Γορτύνιος Βασίλειος Κουτρουμάνος:

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

Προς:
• Μέγαρο Μαξίμου • Γραφείο Πρωθυπουργού • Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων • Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα • Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη • Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκη • Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά •  Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια • Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δένδια Νικόλαο • Προς όλους του Έλληνες Βουλευτές • Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο • Περιοδικά Φωτογραφίας

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Αξιότιμοι Κύριοι και Αξιότιμες Κυρίες,
Το Προεδρείο της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων) μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη και αφού ενημερώθηκε ότι ο ΚΑΔ των ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ δεν βρίσκεται στην ανανεωμένη λίστα των επαγγελμάτων (ΚΑΔ) και δεν συμπεριλαμβάνεται στις κατηγορίες για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού (όπως πολύ ορθά συμπεριλαμβάνονται οι φωτογράφοι, εικονολήπτες κ.α.) εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για αυτή την άδικη αντιμετώπιση των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ!
Είναι πραγματικά άξιο μεγάλης περιέργειας γιατί, ενώ ολόκληρος ο κλάδος ΔΕΝ έχει ουσιαστικό αντικείμενο εργασιών, αφού η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει κάθε είδους εκδήλωση, να θεωρεί ότι οι Επαγγελματίες Φωτορεπόρτερ εργάζονται κάτω από ανύπαρκτο αντικείμενο απασχόλησης.
Με την απόφαση αυτή που έλαβε η κυβέρνηση, μας γεννούνται αυτόματα ορισμένα ερωτήματα όπως:
– Μήπως τελικά είχαν αντικείμενο εργασίας οι Φωτορεπόρτερ και δεν το γνωρίζαμε;
-Μήπως θεωρήθηκε εργασία, για τους ανά την Ελλάδα Επαγγελματίες Φωτορεπόρτερ, το γεγονός ότι απασχολήθηκαν πολύ συγκεκριμένα και επιλεκτικά 10-20 Δημόσιοι Υπάλληλοι/Φωτορεπόρτερ και έτσι θεωρήθηκε αυτό εργασία;
-Μήπως έγιναν εκδηλώσεις και δεν πήγαν να τις καλύψουν οι Φωτορεπόρτερ; Ακόμα και στις απειροελάχιστες εκδηλώσεις – κυρίως πολιτικού χαρακτήρα – γίνεται κλήρωση με πουλ  λόγω των μέτρων για τον Covid-19.
-Αυτό σημαίνει εργασία για τους υπόλοιπους 500 περίπου Φωτορεπόρτερ που απασχολούνται πανελλαδικά;

Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. ήταν η πρώτη Ένωση που χαιρέτισε τον Μάρτιο του 2020 την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει σύσσωμο τον κλάδο τον Φωτορεπόρτερ, Εικονοληπτών, Φωτογράφων κλπ στους πληττόμενους κλάδους από την πανδημία.
Θεωρούμε όμως υποχρέωσή μας να διαμαρτυρηθούμε για την αδικία που αυτήν την στιγμή διαπράττεται σε βάρος μιας σημαντικής μερίδας επαγγελματιών του κλάδου μας και της Ένωσής μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και τώρα θα δείξετε την δέουσα σημασία και θα πράξετε ανάλογα ώστε να ενταχθεί και ο ΚΑΔ των Φωτορεπόρτερ στις κατηγορίες για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.  63191501 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Με εκτίμηση, για την Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος
Κουτρουμάνος Βασίλειος
Ο Γεν. Γραμματέας Βούτος Ανδρέας

Σχετικές δημοσιεύσεις