«Η ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων»: Έκθεση φωτογραφίας του Βασ. Κουτρουμάνου

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος, από Δήμητρα Γορτυνίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, διοργανώνει μια ιστορική έκθεση με τίτλο: «Η ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων». Πρόκειται για μια έκθεση φωτογραφίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε ομογενείς μας από την περιοχή της Μαριούπολης, οι οποίοι φιλοξενούνται στη χώρα μας.
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζωή και τις δραστηριότητες του ελληνισμού της Μαριούπολης, όπως τα κατέγραψε με το φακό του ο γνωστός φωτορεπόρτερ από παλαιότερο οδοιπορικό του στις πόλεις της Ουκρανίας, Κιέβο, Μαριούπολη και Σαρτανά, συνοδεύοντας τον αείμνηστο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Η έκθεση θα στεγαστεί στα γραφεία της Ε.Φ.Ε., Πόντου 12, Ζωγράφου, έναν Δήμο που έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Σαρτανά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Απριλίου, τις καθημερινές 17:30-21:00, ενώ στη συνέχεια 8-10 Απριλίου θα φιλοξενηθεί και στο περίπτερο της ΠΕΦΦΕΕ στην έκθεση «ΦΩΤΟΒΙΖΙΟΝ» στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ). Χορηγοί επικοινωνίας- Υποστηρικτές της έκθεσης είναι η Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων και το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Χορηγοί για τις εκτυπώσεις οι ROMCO DIGITAL και το IRIS COLOR.
*Κατά την τότε (2008) επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο Βασίλης Κουτρουμάνος παρέλαβε και μετέφερε στα Δημοτικά και Γυμννάσια των ελληνόφωνων χωριών, 1.000 και πλέον τόμους ανέκδοτων αρχαίων συγγραφέων, σε μετάφραση Πάικου Δ. Νικολαΐδη -Ασιλάνη, από τις εκδόσεις «ΦΥΛΛΑ», τη μητρική επιχείρηση του «ΠΡΩΙΝΟΥ ΜΟΡΙΑ». Οι δώδεκα επιστολές των διευθυντών σχολείων που λάβαμε ήταν λίαν συγκινητικές.

Σχετικές δημοσιεύσεις