Απελευθέρωση φασιανών στην περιοχή της λίμνης Τάκα

200 φασιανούς στην περιοχή της λίμνης Τάκα απελευθέρωσε χθες ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος και το Δασαρχείο Τρίπολης, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συμβολή του συλλόγου και τη συνδρομή του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, τατυτόχρονα δε, επισήμανε τη σημασία των έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ταμιευτήρα της Τάκας, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ, που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια.

Περιμετρικά της λίμνης έχει γίνει φύτευση 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου για να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και διαμόρφωση χώρων επισκεπτών.

Από τους εκπροσώπους του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη η στήριξη της Περιφέρειας για την δημιουργία πάρκου στην περιοχή με σκοπό την ενίσχυση της ορνιθοπανίδας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Σχετικές δημοσιεύσεις