Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, μέχρι νεωτέρας…

• Έκκληση για απρόσκοπτη προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΤην αναστολή της λειτουργίας όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του ανακοίνωσε χθες το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ύστερα από το υπ’αριθ. 12775/17-03-2020 εξαιρετικά επείγον έγγραφο της 6ης Υ.ΠΕ. και στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 και της ελαχιστοποίησης της έκθεσης στον ιό.
Από τη γενική ρύθμιση, εξαιρούνται τα τακτικά ραντεβού που είναι απολύτως αναγκαία όπως αυτά των ογκολογικών ασθενών, των γυναικών για παρακολούθηση κύησης, των χειρουργημένων ασθενών για επανεξέταση, καθώς και όσων ασθενών κρίνεται αναγκαία η εξέτασή τους από τον θεράποντα ιατρό.
Όλα τα αναβληθέντα ραντεβού θα επαναπρογραμματίζονται με απόλυτη σειρά προτεραιότητας μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων.
Στο μεταξύ, η διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται για αιμοδοσία, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και διασφαλίσθηκε, μάλιστα, και ξεχωριστή είσοδος των αιμοδοτών στον χώρο της Αιμοδοσίας (υπάρχουν πινακίδες κατεύθυνσης):
«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στην Αιμοδοσία, η οποία οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να προσέλθουν στο Νοσοκομείο, λόγω φόβου, αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.
Για να μην προσθέσουμε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Υγεία και το πρόβλημα έλλειψης αίματος, σας παρακαλούμε και σας ενθαρρύνουμε να αιμοδοτείτε κανονικά» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Παναρκαδικού, αναφέροντας ταυτόχρονα τις μέριμνες ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τους αιμοδότες.
Το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου λειτουργεί κανονικά τις καθημερινές:
Πρωί 08.30 -13.30 Απόγευμα: 18.00-20.30 Σάββατο – Κυριακή και αργίες, μόνο πρωί: 09.30-13.30.

Σχετικές δημοσιεύσεις