40 συμβάσεις ιδιωτικών επενδύσεων, προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Πάρνωνας Α.Ε., για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD

6 Μαΐου 2021  /   Χωρίς Σχόλια

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής 40 συμβάσεων ιδιωτικών επενδύσεων για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD της Πάρνωνας Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 8.400.000,00€.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού, Σπύρος Φλώρος, υπέγραψε τις παραπάνω συμβάσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί και από τους επενδυτές και αρχίζουν οι πληρωμές όσων έχουν υλοποιήσει τμήμα ή το σύνολο της επένδυσής τους.
Ακολουθεί με ταχείς ρυθμούς η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπογραφή των υπόλοιπων 38 συμβάσεων, διότι σε σύνολο 78 ενταγμένων επενδύσεων ανταποκρίθηκαν στο 100% παρόλα τα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κου Οικονόμου Γιάννη στις 21/04/2021 στην Τρίπολη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, Μαρίνης Μπερέτσος, παρευρέθηκε στη συνάντηση με φορείς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στις 15.30, ύστερα από Πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή.
Ο κος Μπερέτσος μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου του Δ.Σ., Χαράλαμπου Λυσίκατου προς τον Υφυπουργό για την προσωπική του παρέμβαση στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που είχαν ανακύψει στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος, μετά την μετατροπή της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό. Ενημέρωσε τον Υπουργό ότι οι επενδυτές των 78 ενταγμένων έργων έχουν προσέλθει στο σύνολο τους για υπογραφή συμβάσεων γεγονός που τεκμηριώνει την επενδυτική δυναμική στην Ανατολική Πελοπόννησο.
Στην συνάντηση αυτή επίσης συζητήθηκαν δημόσια τα παρακάτω θέματα:
Νέα κατανομή χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις στο τοπικό πρόγραμμα LEADER.
Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο διαβουλεύσεων με την Διαχειριστική Αρχή η Υπουργική Απόφαση για κατανομή πόρων στις θετικά αξιολογημένες προτάσεις (αφορά επιπλέον 30 επενδύσεις συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.000.000,00 €).
Επιπλέον συζητείται από το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης δυνατότητα αξιοποίησης ΟΤΔ που παρουσιάζουν επιδόσεις και αξιοπιστία. Προφανώς και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πάρνωνα καλύπτει το κριτήριο αυτό.
Στην περίπτωση αυτή θα εκδοθεί νέα πρόσκληση.
Προγραμματική Σύμβαση για την Υποστήριξη της Διεύθυνσης Υδάτων.
Σε συνέχεια του παραπάνω θέματος που έχει θέσει στον Υπουργό ο Βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι με την υπολειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών όπως η παραπάνω Διεύθυνση δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα αρδευτικά έργα ούτε να εξυπηρετηθεί ο αγροτικός κόσμος. Βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία διάθεσης έκτακτου προσωπικού που μπορεί να προσλάβει ο Α.Ο. Πάρνωνα με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.
Συμφωνήθηκε ότι ο Υπουργός θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία ώστε στο ΠΔΕ να προβλεφθεί σχετική δαπάνη για να προχωρήσει αυτή η Προγραμματική Σύμβαση.
Με αφορμή την παραπάνω ενημέρωση ο Πρόεδρος η Διοίκηση και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα ευχήθηκαν σε όλους τους συνεργάτες της Εταιρείας, Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακούς παράγοντες στο κέντρο και την Περιφέρεια, στους διεθνείς οργανισμούς, επενδυτές, μελετητές και προμηθευτές, καλή Ανάσταση, υγεία και δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *