38η PHILOXENIA: Μουσική βραδιά με Μίκη Θεοδωράκη, Γκάτσο, Λειβαδίτη

Αχ, να ’ταν η ζωή μας Σαββατόβραδο….


Μια υπέροχη βραδιά …μια “συναστρία” τριών Αρκάδων μεγαλελλήνων!


Του χιώτη, κρητικού, μικρασιάτη αλλά και Αρκά …κατά την ιδιόχειρη δήλωσή του, του πανέλληνα, του παγκόσμιου σωστότερα Μίκη Θεοδωράκη και των Αρκάδων ποιητών μας, Νίκου Γκάτσου και Τάσου Λειβαδίτη!


Οργανώθηκε στο open stage της 38ης έκθεσης τουρισμού PHILOXENIA, από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, τη ΔΕΘ HELEXPO και τον δήμο Γορτυνίας! Με την απολαυστική υπέροχη μουσική και τα τραγούδια, με τις υπέροχες φωνές του Παναγιώτη Καραδημήτρη, της Ζωής Τσινιάρη και ως εξαιρετική έκπληξη την εμβληματική θαυμάσια φωνή της Καλλιόπης Βέτα!


Γιατί για το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και το δήμο Γορτυνίας τουριστικός προορισμός, ειδικά για τη νεολαία μας, είναι και η συνάντηση με την ιστορία μας… Ο αγώνας ενάντια στις δικτατορίες, ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία…


Στην υπέροχη βραδιά την οποία απόλαυσε πολύς κόσμος, μίλησαν ο πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο οποίος την αφιέρωσε στα παιδιά θύματα του πολέμου, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΗELEXPO και μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, Τάσος Τζήκας, και ο δήμαρχος Γορτυνίας και αντιπρόεδρος του Μουσείου, Ευστάθιος Κούλης.


Δόθηκαν επαίνους για τη βοήθειά τους στο έργο του Μουσείου στον Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης και προέδρου της ΚΕΔΕ και στον Θεόδωρο Καράογλου, βουλευτή Β Θεσσαλονίκης.
Τιμήθηκαν οι χορηγοί – υποστηρικτές του Μουσείου Μιχάλης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Καλανδρέας και οικογένεια Παναγιώτη Καραμόσχου.


Τη μουσική βραδιά που έγινε και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, απόλαυσαν και οι δήμαρχοι Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Θέρμου – Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κωνσταντάρας, Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, πρώην Αγίας Παρασκευής Αθήνας, Γιάννης Σταθόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.

Σχετικές δημοσιεύσεις