26η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια: Κέφι και χορός μέχρι το πρωί

«Λιθοβούνια σημαίνει τραγούδι και χορός» είπε ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Κωτσιόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μετά τη όμορφη αυτή βραδιά.


Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κράτησε ο χορός στη Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια την Κυριακή 9 Ιουλίου, η οποία διοργανώνεται για 26η χρονιά με τεράστια επιτυχία από τον Αγροτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λιθοβουνίων και συγκεντρώνει πλήθος νέου κόσμου από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά.


Παραδοσιακή σκορδαλιά, την οποία φτιάχνουν με μεράκι και αγάπη κάθε χρόνο οι γυναίκες του χωριού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διεξήχθη ο διαγωνισμός σκόρδου.


Τοπικοί παραγωγοί εκθέτουν μια «πλεξούδα» σκόρδων από την παραγωγή τους, με την κριτική επιτροπή να επιλέγει την καλύτερη. Ο φετινός πρώτος νικητής δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο του χωριού, Γιώργο Κωτσιόπουλο, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν ο Νίκος Μπόσνος και η Λυδία Μπάρκα.


Ο πρόεδρος του χωριού ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές για την υποστήριξη τους, ενώ αιτήθηκε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ήταν παρών, την ανάπλαση της πλατείας και την ασφαλτόστρωση του δρόμου, που οδηγεί στο χωριό.


«Υπόσχομαι πως θα ενταχθεί στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας» δήλωσε κατά την απομονή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός.


Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις