Χλωρίνη εναντίον Έμπολα…

21 Οκτωβρίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

ΕΜΠΟΛΑΕίδηση-σοκ κάνει το γύρο του διαδικτύου: Πιείτε χλωρίνη για να αποκτήσετε ανοσία στον Έμπολα!

Ο πανικός με τον ιό Έμπολα, που δικαιολογημένα ίσως έχει ξεσπάσει σε όλη την υφήλιο, είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι και ότι, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, ο ιός σκοτώνεται εύκολα με το καλό πλύσιμο με σαπούνι, χλωρίνη (αραίωση 1:10), τα συνήθη αντισηπτικά/απολυμαντικά ή το στέγνωμα κάτω από τον ήλιο.

Κάποιοι φαίνεται ότι αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν αυτή την τελευταία είδηση, είτε για αισχρούς διαφημιστικούς λόγους, είτε ως ένα… κακόγουστο αστείο!

Η τελευταία πιο επικίνδυνη είδηση, που διαδίδεται στο ίντερνετ και φορά τον ιό, όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, προτείνει την… κατάποση χλωρίνης για να αποκτήσουμε… ανοσία στον Έμπολα!!!

Όπως αναφέρει η βρετανική Metro, η εξωφρενική αυτή και φυσικά ψευδής δημοσίευση κάνει το γύρο των social media και μπορεί
να αποβεί μοιραία για όσους τυχόν αφελείς ή απελπισμένους μπορεί να την πιστέψουν.

Οι βρετανικές αρχές έχουν εκδόσει επίσημη προειδοποίηση, ενώ ο άνθρωπος που κοινοποίησε την φωτογραφία αναζητείται από τις αρχές.

Ποιος είναι ο κίνδυνος να μολυνθώ από τον ιός Έμπολα και πως μπορώ να προφυλαχθώ;
Ακόμα και αν ζείτε ή έχετε ταξιδέψει σε περιοχές που έχουν πληγεί από την τρέχουσα επιδημία στην Δυτική Αφρική (Γουϊνέα, Λιβερία, Σιέρρα Λεόνε, Νιγηρία), ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό Έμπολα είναι εξαιρετικά χαμηλός, εκτός εάν έχετε εκτεθεί σε αίμα ή άλλα σωματικά υγρά νεκρού ή ζωντανού μολυσμένου ατόμου ή ζώου. Η συνήθης κοινωνική επαφή σε δημόσιους χώρους με άτομα που δεν φαίνεται να είναι άρρωστα δεν ενέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού Έμπολα. Δεν κινδυνεύετε να μολυνθείτε από τον ιό Έμπολα ανταλλάσσοντας χρήματα ή αγαθά, ή κολυμπώντας σε πισίνα. Ο ιός Έμπολα δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών.

Πηγή: www.pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *