«Τους ενοχλεί το όνομα ενός ήρωα;…»

Γράφει ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

Επανέρχομαι με νεότερες εξελίξεις, στην προσπάθεια που κάνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ήρωα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ.
▪ Τα ευχάριστα νεότερα που έχω να σας ενημερώσω είναι ότι σύντομα, τα οστά του ήρωα πατριώτη μας, έπειτα από…48 χρόνια, στην μαρτυρική Κύπρο, θα αναπτυχθούν στην ηρωική Γορτυνία!

▪Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ μας.. καταβάλλει προσπάθεια να δοθεί το όνομα του ηρωά μας, σε μια ανώνυμη Πλατεία, κοντά στην Ε.Ο. Τρίπολη-Πύργου, ώστε να δημιουργηθεί με μια μαρμάρινη πλάκα, ένα ιστορικό κενοτάφειο.
Όταν δε επαναπατριστούν τα οστά του ήρωα μας, θα ταφούν στο μνημείο της πλατείας που θα φέρει το όνομα του!
Κάθε χρόνο δε θα γίνονται εκδηλώσεις μνήμης με την συμμετοχή του ΓΕΣ, της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής!
▪ Στείλαμε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο της Γορτυνίας, ζητώντας τους, με ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ, την έγκριση της ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ της πλατείας …
▪ Καταντήσαμε να εκλιπαρούμε για μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τιμής, σεβασμού, υπερηφάνειας και …ΕΥΓΩΜΟΣΥΝΗΣ!
▪ Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι το περιφερειακό Συμβούλιο, ΔΕΝ ασχολήθηκε καθόλου, αν και η αίτηση μας για συζητηση, ήταν πριν από…2χρονια!
Άρα, τόσο καιρό ο προεδρος του περιφερειακου συμβουλίου, νόμιζε ότι μας δούλευε στις πάμπολλες τηλεφωνικές μας “ενοχλήσεις” που του κάναμε..
Πιθανόν η …εθνικοφροσυνη τους, η δημοκρατική και η ιστορική ευαισθησία τους, βρήκε διέξοδο στο καλάθι των άχρηστων.
▪ Την ίδια διαπίστωση έχω και για την ευαισθησία του Δήμου Γορτυνίας.
Το πιθανότερο που πιστεύω είναι ότι τις αιτήσεις μας, για την ονοματοδοσία της πλατείας, να τις πέταξαν, να τις απέκρυψαν ή τις εξαφάνισαν…
Δηλαδή έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα δημοκρατικής και συνταγματικής “φίμωσης” και λογοκρισίας, των προβλημάτων του φορολογούμενου πολίτη!
Θα έρθουν όπου να ναι οι εκλογές και είναι σίγουρο ότι θα πούμε και άλλα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα. Υπομονή..
Κάποιοι δεν θέλουν την εθνική ΟΜΟΨΥΧΙΑ και καλλιεργούν ακόμα τον διχασμό….
▪ Η επιτροπή λοιπόν, επανέρχεται και ξαναστέλνει το αίτημα της για συζήτηση, ζητώντας την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο.
Σας δημοσιεύω την νέα αίτηση της επιτροπής μας, στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας, με αριθ.πρωτ. 7311/28-9-2022
Φυσικά θα ξαναζητήσουμε από το περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, την έγκριση της ονοματοδοσίας, σε κάποια …..ανώνυμη πλατεία, στο Καλονέρι Λαγκαδίων, με το όνομα ενός ΗΡΩΑ!!
▪ Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που θα έχει αυτό το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ.
Αυτά για σήμερα.
Άντε …Γειά σας
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 28-9-2022

Σχετικές δημοσιεύσεις