Το πρόβλημα και… η λύση του

7 Ιανουαρίου 2015  /   Χωρίς Σχόλια

ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Σ

Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

Στην καθημερινή μας ζωή αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα που ο καθένας καλείται να τα επιλύσει όπως ξέρει και μπορεί.
Όταν όμως εμφανίζονται προβλήματα Εθνικής εμβέλειας που συγκλονίζουν την πατρίδα μας, τότε οφείλουμε ο καθένας και όλοι μαζί να προστρέξουμε και να συμβάλουμε στην επίλυσή τους.
Ένα τέτοιο μέγιστο Εθνικό Πρόβλημα είναι η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού που επήλθε σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή τα τελευταία πέντε χρόνια. Και απορούμε πως έγινε αυτό; Ποιοι είναι αυτοί που κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη και οδήγησαν το μισό ενεργό πληθυσμό στην ανεργία και τον άλλο μισό στην ημιαπασχόληση;
Ποιοι είναι αυτοί που μείωσαν την αγοραστική δυνατότητα των ελλήνων στο 50% με αντίστοιχη μείωση μισθών και συντάξεων;
Και τι μας λένε τώρα; Καλούμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος 700 περίπου δις ευρώ που η Ελλάδα και οι έλληνες χρωστάμε σε κάποιους «φιλάνθρωπους» δανειστές μας, τους «εταίρους» μας, όπως τους αποκαλούν στην Κυβέρνηση, ή στα διεθνή τοκογλυφικά fundsή κοράκια όπως είναι η πραγματική τους ταυτότητα.
Βέβαια, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και αφορά και πολλούς άλλους λαούς που έχουν πιαστεί στα δίχτυα της αράχνης και βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τους Έλληνες. Το γεγονός ότι σέρνουμε πρώτοι το χορό του Ζαλόγγου και θα είμαστε η εμπροσθοφυλακή στην έξοδο του Μεσολογγίου δεν νομίζω ότι γι’ αυτό είμαστε και υπεύθυνοι. Απλώς είμαστε θύματα αρρωστημένων ή διαβολικών εγκεφάλων που επιδιώκουν την παγκόσμια επικυριαρχία τους στη Γη, αλλά τελικά κι αυτοί θα την πληρώσουν.
Αλλά ας έρθουμε στο πρόβλημα και στην πιθανή λύση του. Το 2009 ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία και εκτός των άλλων μας διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Στην συνέχεια, επειδή τελικά λεφτά δε υπήρχαν στα Δημόσια ταμεία, κανείς δεν τον ρώτησε σε ποιανού τις τσέπες υπάρχουν τα λεφτά;
Το 2010, όταν σε αυτό το απίθανο σκηνικό από το Καστελόριζο μας ανακοίνωσε ότι η χώρα μας μπαίνει σε διεθνή επιτήρηση «Δ.Ν.Τ.» μείναμε όλοι άναυδοι. Την απορία μας έλυσε αργότερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Θ. Πάγκαλος, που σε κάθε δυσκολία εμφανίζεται και δίνει «λύσεις» και ο οποίος μας εξήγησε ότι χρήματα δεν υπάρχουν γιατί «μαζί τα φάγαμε».
Το γεγονός βέβαια ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που μετείχαν στο πάρτυ και το φαγοπότι, αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και οφείλουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα μαζί με τον Πάγκαλο. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο των Ελλήνων που ζητά κάθαρση και απόδοση δικαιοσύνης.
Αλλά ας δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση:
Κατ’ αρχήν είναι αλήθεια ότι τα λεφτά υπάρχουν, διότι και από επιστημονική άποψη αν το δούμε, σύμφωνα με τον νόμο της αφθαρσίας της ύλης (Lavoisier), η ύλη δεν δημιουργείται εκ του μηδενός και δεν καταλήγει στο μηδέν, απλώς αλλάζει μορφές. Τα χρήματα δεν είναι άυλα, αλλά το αντίθετο πολυμορφικά και πολυχρηστικά.
Έτσι τα χρήματα (ευρώ) που τυπώνονται στην Ευρώπη έφθασαν στην Τράπεζα της Ελλάδος με αντάλλαγμα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, μοιράστηκαν στις εμπορικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους τα δάνεισαν ανεξέλεγκτα και όπου τη μερίδα του λέοντος έλαβαν μεγαλοεργολάβοι, έμποροι, μιζαδόροι, τραπεζίτες κ.ο.κ. Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων έγινε βίλες, πισίνες, κότερα, πολυτελή αυτοκίνητα, καράβια εφοπλιστών κ.λ.π. και οι περισσότερο «προνοητικοί» τα έκαναν λίρες, ράβδους χρυσού και άλλοι τιμαλφή και τα έβαλαν σε τραπεζικές θυρίδες ή αλλού. Υπάρχουν επίσης κι άλλοι «προνοητικοί» που μετέφεραν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού αυτούσια, όπως τα δανείστικαν που αντί να τα επενδύσουν προτίμησαν να κηρύξουν τις επιχειρήσεις τους σε πτώχευση. Επίσης, κάποιοι άλλοι μετέφεραν τα χρήματά τους σε εξωχώρειες εταιρείες (offshore) για να χαθούν τα ίχνη τους καθώς ήταν προϊόν εγκλήματος (μίζες, ναρκωτικά, εμπόριο όπλων). Υπάρχουν οι μίζες των πολιτικών που υπέγραψαν κρατικές συμβάσεις και ζημείωσαν το κράτος με δεκάδες δις ευρώ και άλλοι που δεν πλήρωσαν τους νόμιμους φόρους σε μια εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή. Είναι επίσης οι μεγαλοεργολάβοι που όπως λέγεται κρύβουν τα χρήματα σε containers και τα μετακινούν με clark και δεν τα εμφανίζουν στις τράπεζες διότι θα ήταν κόλαφοςγι΄αυτούς και για τους υπεύθυνους πολιτικούς που υπέγραψαν μαζί τους τις παράνομες συμβάσεις και είναι οι ίδιοι που μαζί με τους λαθρέμπορους και τους μιζαδόρους ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε. και σε κάθε περίτωση αποπροσανατολίζουν τον λαό και τον εκφοβίζουν.
Όσον αφορά τους πολιτικούς μας που τα τελευταία 40 χρόνια άσκησαν εξουσία, οι πλείστοι εξ αυτών συμπλέουν με τους καταχραστές διότι ως αποδέκτες μίζας είναι αλληλοελεγχόμενοι και αλληλοεκβιαζόμενοι.
Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία συμπατριωτών μας που δανείστηκαν για την αγορά πρώτης κατοικίας ή για αγορά επαγγελματικής στέγης ή επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρέπει να τύχουν ειδικής προστασίας και πρωτίστως αυτοί με την πρώτη κατοικία που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους λόγω της βίαιης φτωχοποίησης που υπέστησαν.
Αυτό θα γίνει μόνο με άμεσο έλεγχο των Τραπεζών από το Κράτος και απομάκρυνση των διοικήσεων των αχυράνθρωπων που ενώ διασώθηκαν με αναδιάρθρωση και δανεισμό 50 δις ευρώ, χρέωσαν το λογαριασμό στο λαό και τώρα ξεπουλούν τα κόκκινα δάνεια σε τοκογλυφικά funds που ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Και οι κυβερνώνρτες πως αντιδρούν; Κυριολεκτικά σφυρίζουν «κλέφτικα».
Η πρότασή μου είναι να αναζητηθούν τα χρήματα ακολουθώντας αντίστροφη πορεία και να αποδοθούν στους δανειστές για να μας αφήσουν ήσυχους και να σταματήσει η περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας με μείωση μισθών και συντάξεων, πράγμα που απεδείχθη θανατηφόρος συνταγή.
Δηλαδή:
1. Να αναζητηθούν οι έλληνες καταθέτες σε όλες τις τράπεζες του Εξωτερικού και όπως έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εκτός της λίστας Lagarde υπάρχουν 5.500 ονόματα ελλήνων με καταθέσεις 600 δις ευρώ.
Όσοι από αυτούς δεν έχουν πληρώσει φόρους και τα χρήματα που διακινούν είναι μαύρα, να δεσμευτούν και να πληρώσουν τον νόμιμο φόρο 45% που τους αναλογεί.
2. Να ζητηθεί να ελεγχθούν οι Τραπεζικές θυρίδες των ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να φορολογηθούν οι θησαυροί που αποκρύπτονται και δεν δικαιολογούνται.
3. Ακόμα είναι δίκαιο να ελεγχθούν 100.000 έλληνες που κατείχαν θέσεις και διαχειρίστηκαν Δημόσιο χρήμα τα τελευταία 40 χρόνια. Όσοι βρεθούν με αδικαιολόγητο πλουτισμό, να γίνει κατάσχεση και να δημευτεί η περιουσία που δεν δικαιολογείται.
Εάν αυτή η διαδικασία ελέγχου και επιστροφής των κλεμμένων, που ομολογουμένως είναι επίπονη και δύσκολη, αποτελέσει την κύρια κατευθυντήρια γραμμή στην αναμενόμενη νέα Κυβέρνηση, πιστεύω θα συσπειρώσει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης, γιατί η μυθοπλασία της κομματικής ταυτότητας που τελευταία προβάλλεται από κάποιους πολιτικάντιδες απατεώνες για να τους βοηθήσει προεκλογικά δεν έχει καμία ανταπόκριση σε έναν λαό που τον οδήγησαν σε πλήρες αδιέξοδο.
Πιστεύω ότι με την προαναφερθείσα διαδικασία τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα είναι αρκετά για να μας απαλλάξουν από το εξωτερικό χρέος για να μπορέσουμε να επανακινήσουμε την οικονομία και να έρθει η πολυπόθητη ευημερία του λαού μας.
Όσον αφορά του πολιτικούς μας που άσκησαν εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν το θράσος ακόμα και σήμερα να μας κουνάνε το δάχτυλο και να εκφοβίζουν το λαό, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειονότητά τους είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη συναλλαγή και στη μίζα, προτείνω αν τους έχει απομείνει ίχνος φιλότιμο να παραιτηθούν ομαδικά και να επανέλουν στην πολιτική μόνο όταν αποδειχτούν ότι είναι «καθαροί» μετά από εξωνυχιστικό έλεγχο πόθεν έσχες.
Κατά την άποψή μου στις επερχόμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, στα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια δεν πρέπει να δοθεί ούτε μία ψήφος, καθώς έτσι επικροτούμε και συγχαίρουμε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα και τους έλληνες σε αφανισμό.

Τους αποδεδειγμένα μιζαδόρους πολιτικούς και δημοσιογράφους η επερχόμενη νέα Κυβέρνηση οφείλει να εγκαλέσει για δοσιλογισμό.
Όσοι μάλιστα ευθύνονται και πρωτοστατούν στο ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας πρέπει να λογοδοτήσουν για εσχάτη προδοσία.

* Ο Σωκράτης Αγγελέτος είναι Καθηγητής

  • Κατηγορία: ΑΡΘΡΑ
  • Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *