Κανείς δεν λέει την αλήθεια, η χώρα πάει στα βράχια!

7 Ιανουαρίου 2015  /   Χωρίς Σχόλια

Υπάρχουν δύο πλευρές αντιμαχόμενων «απόψεων». Εκείνη που θέλει τους πολίτες ν’ απολαμβάνουν χωρίς να εργάζονται κι εκείνη η πλευρά που θέλει να απολαμβάνει (μόνον) αυτή, χωρίς ν’ απολαμβάνουν τίποτε (όλοι) οι άλλοι!…
Το πολιτικό και οικονομικό μετεμφυλιακό οικοδόμημα στη χώρα μας εδραιώθηκε κατά τα παλαιοκομμουνιστικά πρότυπα, ανεξάρτητα ποιο όνομα έφεραν κάθε φορά τα πολιτικά μορφώματα, που θα εξαπατούσαν, άλλοτε κολακεύοντας κι άλλοτε εκβιάζοντας, τον Ελληνικό Λαό.
Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία πως η χώρα δεν ήταν ποτέ κυρίαρχη κι ο λαός της υποκείμενο των εξελίξεων.
Υπήρχε, όμως, μια ελάχιστη αξιοπρέπεια των ατόμων, ένας ελάχιστος σεβασμός στην ιδεολογία, στα βιώματα, στις μνήμες, την ιστορία του τόπου.
Κάποτε, περηφάνεια του καθενός ήταν ο πόθος για εργασία, για δημιουργική απασχόληση, και αξίες ζωής: η αγάπη για την Πατρίδα, για τους ανθρώπους, για τις αρετές και τον κόπο των προγόνων!
Σήμερα, αφενός μεν κανείς δεν μιλάει για παραγωγή και δημιουργία πλούτου, αφετέρου άπαντες κοροϊδεύουν τον ανυποψίαστο Λαό, ότι εφόσον τους επιλέξει, τα προβλήματά του θα επιλυθούν άμεσα!
Θα περίμενε κάποιος ότι θα βρεθεί ο «πεφωτισμένος» για την αναχαίτιση του κρατισμού, των πολιτικών της αδράνειας, αλλά πού τέτοια τύχη!
Θα περίμενε κανείς οι βασικές αρχές του φιλελευθερισμού στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στη διοίκηση, στη λειτουργία της κοινωνίας να πρυτανεύουν, καθώς είναι η βάση οικοδόμησης κάθε επόμενου (και πιο προοδευτικού) πολιτικού συστήματος.
Αλλά, ποιος αλήθεια νοιάστηκε τι σημαίνει φιλελευθερισμός και τι ακριβώς καρποφορούν οι ιδέες του;
Τόση κατασυκοφάντηση δέχθηκαν οι φιλελεύθερες ιδέες από τα δήθεν «φιλελεύθερα» κόμματα, όση ο κομμουνισμός από τα κομμουνιστικά καθεστώτα!
Έτσι, έφθασε η χώρα να χρειάζεται επειγόντως εθνικό νόμισμα για να έχει τη δυνατότητα να ορθοποδήσει, αντί να «σερφάρει» δυναμικά στο περιβάλλον των χωρών της Ευρωζώνης.
Σ’ αυτό το τραγικό αδιέξοδο περιήγαγαν τον Ελληνικό Λαό τα κόμματα του κρατισμού («δεξιά» και «αριστερά»).
― Ε, ας έρθει, λοιπόν, η ορίτζιναλ Αριστερά! Ίσως αυτή τα πάει καλύτερα!
«Π.Μ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *