Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021, στη Μεγαλόπολη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στη Μεγαλόπολη 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η Μεγαλόπολη φιλοξένησε μια εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, μπαίνοντας ξανά στον χάρτη του Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τον δήμαρχο Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο να καλωσορίζει στη Μεγάλη Πόλη τους 129 αθλητές (17 εξ αυτών από την Ελλάδα) και τις ομάδες τους από 23 χώρες, ευχόμενος «καλό αγώνα και καλή διαμονή στη Μεγαλόπολη».
Παρόντες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρ. Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ιωάννης Μαντζούνης, o Διευθύνων Σύμβουλος της Πελοπόννησος Α.Ε., Σωτήρης Μουρίκης, ο Πρόεδρος της ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε., Παναγιώτης Μπούρας και πολλά στελέχη της διοργάνωσης της Infront Moto Racing με επικεφαλής την κα. Patricia Maskarova.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε στη Μεγαλόπολη το Σαββατοκύριακο, όπου επισκέφθηκε και τις δύο ημέρες του αγώνα την πίστα motocross, παρακολουθώντας τα δοκιμαστικά αλλά και μέρους του κυρίως αγώνα.
Μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, τον Στέλιο Χριστοδούλου και μέλη της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης, περιηγήθηκαν τις εγκαταστάσεις της πίστας, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παράγοντες, με αθλητές και με εθελοντές των αγώνων.
Το σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ, της ΑΜΟΤΟΕ (Aθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των δύο αθλητικών σωματείων που διοργανώνουν τον εν λόγω αγώνα τον Άρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης.
Αποτελέσματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross
Κατηγορία 125cc
1oς OSTERHAGEN Haakon Νορβηγία
2ος LATA Valerio Ιταλία
3ος KARSSEMAKERS Kay Ολλανδία
Κατηγορία 85cc
1oς BARBIERI Mattia Ιταλία
2ος MAREK Vitezslav Τσεχία
3ος ZANOCZ Noel Ουγγαρία
Κατηγορία 65cc
1oς KATONA Aron Haakon Ουγγαρία
2ος GOYER Sleny Γαλλία
3ος UCCELLINI Andrea Ιταλία
Πρωτάθλημα Χωρών
1η Ιταλία
2η Ουγγαρία
3η Ολλανδία

Σχετικές δημοσιεύσεις